Zemiakový šalát fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 29. januára 2011

Kazdy ma ten svoj oblubeny zemiakovy salat. Aj ja som mala recept co som velmi casto robievala. Ked som bola na navsteve u priatelky, Zobraziť celý popisKazdy ma ten svoj oblubeny zemiakovy salat. Aj ja som mala recept co som velmi casto robievala. Ked som bola na navsteve u priatelky, tak mi ponukla tento salat. Zapacil sa mi, tak ho posuvam dalej.

4-6
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
10 ks
1 ks
5 ks
3-4 PL, alebo jogurt
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajicka si uvarime na tvrdo. Zltka si dame do misky s majonezou, kyslou smotanou a horcicou. Posolime a okorenime.

    Zemiakový šalát  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zltka roztlacime tlacitkom na zemiaky a rozmiesame s ostatnymi surovinami.

    Zemiakový šalát  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarene a vychladnute zemiaky v supke ocistime a pokrajame na mensie kusky. Pridame pokrajane bielka, pokrajanu uvarenu mrkvu a pokrajane uhorky. Pokvapkame citronovou stavou, posolime a okorenime. Vsetko spolu premiesame. Na koniec na zemiaky nalejeme pripravenu majonezu a este raz vsetko premiesame.

Diskusia k receptu

marienka44
@Palokuchki ,ja davam aj trochu cukru do vody, kde sa varila zelenina a tou tekutinou upravujem konzistenciu po pridaní majonezy. Citron je vhodnejsi ako ocot, schvalujem a ukladam do KK. :-)
vavan
pre mňa môže byť na akýkoľvek spôsob,tu sa nedá nič pokaziť
marianne69
...tiez som si zvykla davat do salatov citronovu stavu aj do cestovinoveho ma taku vybornu kyselkavu chut...vyborny..
dajanca
máš pravdu... na šaláty, kapustnice a guláše má každý svoj recept, o ktorom si myslí, že je najlepší, ale netreba sa brániť skúsiť aj niečo nové, veď zmena je život.... :-)
Vďaka za recept...vyzerá lákavo...určite vyskúšam
marta23
@palokuchki , ja si myslím, že tých 10 vajec veľmi veľa na 1kg zemiakov. Však predstavujú zvýšené riziko cholesterolu. Radšej dávam cibuľu, hrášok sterilizovaný a podobne. Ale to je len moja skúsenosť a pripomienka.
tinca
ja tiež nemôžem vajcia, ale @palokuchki šalát vyzerá lákavo a super môže chutiť. Niekedy keď chcem zmenu pridávam olúpané nastrúhané jablko, dodá výbornú chuť.
ocino4
Ja sa chystám robiť zajtra zemiakový šalát a rezne,ale aj tvoj ma oslovil.:)
zdezda
výborný šalát, no bez tých vajec, ja dávam hrášok aj kukuricu :-)
frona
ja dávam aj cibuľu, ktorú zabarím uvareným nálevom z vody,cukru,soli a octu. Je potom taká jemnejšia. A vajíčka nedávam. Ale nesmie v ňom chýbať zeler, mrkva a hrášok a uhorka.
mamenka
Toľko vajec, preboha! Ja robím radšej s bezvaječnou majonézou a bez cibule, ľahšie sa po ňom trávi. Inak zelenina ako @frona. Zajtra ale skúsim pridat jablko ako @tinca.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za komentare. Ako som uz pisala na zaciatku, je to tak. Kazdy ma ten svoj oblubeny salat a nedopusti nan. Ja ten moj ;oblubeny; tiez robim inak ako je tento. Ale ked som tento ochutnala, zapacil sa mi. Bol lahsi a jemnejsi prave preto, ze tam nebola ta cibula. Recept som pridala na porovnanie, lebo pre mna to bolo nieco nove. Ja som bola dost dlho konzervativna co sa tyka varenia a nerada som skusala nove jedla. No teraz nebanujem, ze som zacala skusat a varit pre mna doteraz nove jedla. Objavila som vela novych chuti a kombinacii. @mamenka , ved nejeme ten salat kazdy den. Mnoho razy na veceru majame len uvarene zemiaky s kyslym mliekom. @tinca aj ja skusim dat to jablko, vdaka za napad.
janger
@palokuchki , pre mna aj s tymi vajcami :-)))! Ved nemusi byt kazdy salat taky isty. Tento tvoj sa zda vyborny.
jarunka
Skusala som s jablkami, nam to nechutilo, ale zato som skusila bez cibule podla Fancuzkeho receptu a to nam chtilo via ako s cibulou. Tiez davam citronovu stavu skoro do vsetkeho, kde maist ocot.
evanaaa
Ocot, ktorý ns abežne používa je 8%, ja na šaláty dávam lahôdkiový, ale už som ho dlhšie nevidela, alebo 5%, ten kupujem v Rakúsku, je jemnejší, asi na takéto účely. A tiež dobrá majonéza je aj holandská varená, myslím, že tu už bola a tiež na tú sa takisto používajú varené žĺtka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia