Zemiakový prívarok

10mima1010mima10, 23 ročná žena, 17. decembra 2013 12:03
Ďalšie jej recepty »

Zemiakový prívarokFoto: 10mima10
15 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

0,613 kg
1,5 l
1 PL
3 ks
4 ks
3 ks
3 strúčiky
250 ml
0,5 l
4 PL
1 ČL

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené a umyté zemiaky nakrájame na kocky zalejeme vodou, pridáme pol kocky bujónu (slepačí alebo aký máme)... Ochucujeme soľou, vegetou, bobkovým listom, čiernym korením, novým korením a cesnakom. Necháme zovrieť a od zovretia varíme 15 min.

  2. 2

    Zatial si pripravíme zápražku. Na oleji opražíme hladkú múku do zlatista, odstavíme a pridáme mletú sladkú papriku zamiešame a zalejeme trochou studenej vody a poriadne premiešame aby nám nevznikli hrudky :-)

  3. 3

    Ak máme uvarené zemiaky pridáme smotanu na šľahanie, mlieko a zápražku, miešame do zovretia (aby nám zápražka neprihorela). Odstavíme a podávame s vajíčkom na tvrdo a kto má rád, môže si dať aj ocot. DOBRÚ CHUŤ :-)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (1,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist