Zemiakový prívarok s volským okom

daniella9 - fotkadaniella9, 20. októbra 2012
Zemiakový prívarok s volským okom
Foto: daniella9
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

700  g
1  ks
 čerstvé vetvičky
2 - 3  PL
2  ks
150  ml
150  ml
750  ml
1 - 2  PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, pridáme k zeleninovému vývaru spolu s bobkovými lístočkami a varíme ich takmer do mäkka.

    Zemiakový prívarok s volským okom - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku si nakrájame na drobno a speníme ju na oleji, pridáme múku a za stáleho miešania smažíme cca. 2 minúty. Pridáme smotanu na varenie (ak je to veľmi husté, zriedime napr. trochou mlieka), premiešame a pridáme k variacim sa zemiakom. Varíme približne 5 minút a občas premiešame.

    Zemiakový prívarok s volským okom - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme si vetvičky kôpru a pridáme ich do prívarku. Osolíme, okoreníme, pocukríme a nakoniec prilejeme ešte kyslú smotanu (môžeme ju nahradiť aj bielym jogurtom). Prevaríme, odstavíme z ohňa a dochutíme octom.

    Zemiakový prívarok s volským okom - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec si ešte pripravíme volské oká a podávame. HoTovo, dobrú chuť:-)

    Zemiakový prívarok s volským okom - obrázok 4

Diskusia k receptu

misel20
vyzerá to dobre :) akurát včera sme mali zemiakový prívarok :)
marijanka712
vypadá to chutne už ani nepamätám kedy naposledy som toto fantastické jedlo papala je čas vrátiť sa k tejto jednoduchosti a fajnotke
margaretka28
To je moje obľúbené jedlo, niekedy robím miesto volského oka aj fašírku, tá úvodná fotka je nádherná.
elixir
Tak toto je skutočne krásna mňamka. :) KK
marianne
ako original od babky:-)pridavam sa,ta hlavna fotka sa Ti vydarila..
sovka62
Do smrti sa človek učí. Zemiakový prívarok varievam roky, ale cibuľovú zápražku som nikdy nerobila. Keď si predstavím tú chuť, viem že tam pasuje. Tak nabudúce skúsim podľa teba.
evanaaa
Zemiakový prívarok, resp.omáčku robievam, síce trochu inak a už som ju nedávno chcela variť a využiť hovädzie na šťave, ktoré som mala v chladničke ( inak, s fašírkou al. s volským okom som ešte nerobila), ale plány sa zmenili, najbližšie spravím. S tou zásmažkou som ani ja nerobila, robievam len so zátrepkou.
garanco
Krásne, chutné! Hneď by som si dala aj s tým volským okom!!! Ja tiež robievam cibuľkovú zápražku, ale občas neodhadnem množstvo múky a potom je prívarok "poloprívarok".
sneica
@daniella9 tvoj privarok vyzera uzasne ...ja varim trocha inak lebo akosi nemozem sa prinutit oblubit si zaprazku...takze ju vynechavam zovsadial...ale vysledok je aj tak super a este aj o trochu zdravsi...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia