Zemiakový prívarok

Zemiakový prívarok
Foto: mamina2
mamina2Mamina2, recept pridal: 30. novembra 2010 16:12Ďalšie jeho recepty

Suroviny

15
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme vegetu, soľ, mletú papriku a bobkový list. Necháme zovrieť a varíme do polomäkka. V smotane rozmiešame múku a vlejeme k zemiakom. Premiešame a mliekom doriedime. Nakoniec pridáme ocot. podavame s fašírkami alebo volským okom, alebo ako kto ma rad :))...dobru chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 30. novembra 2010 o 21:31
    a kde je ten hrach? :-))


  • helca103, 30. novembra 2010 o 22:18
    hrachový prívarok bez hrachu?


  • sovka62, 30. novembra 2010 o 22:21
    Mamina sa asi na poslednú chvíľu rozhodla inak a navarila prívarok zemiakový. Ja som ho varila asi pred dvomi týždňami a prvý raz po dlhom čase som vynechala vegetu a bobkový list. Dlho som rozmýšľala, prečo je môj prívarok iný, ako ho varievala moja starká. Tak som už raz predtým vynechala vegetu, a na druhý raz aj ten bobkový a konečne to bolo ono.


  • evanaaa, 1. decembra 2010 o 00:41
    Aj ja som robila minulý týždeň zemiakovú omáčku a tiež som nedala bobk. list, skúsila som to ako paprikáš. K tomu sme mali malé guľky z mletého mäsa. Lenže, ja dávam aj trochu cukru ( sladidla), aby to nebolo príkre. Ale ináč, ako Mamina2.


  • evanaaa, 1. decembra 2010 o 00:42
    Nie ináč, myslím tým, ako M....


  • mamatata2, 1. decembra 2010 o 07:11
    Ja robím tak ako ako mamina, len miesto šľahačkovej smotany dávam smotanu na varenie a nedávam papriku, ale bobkový list by mi tam chýbal. Koľko ľudí, toľko chutí, ako sa to už veľa krát na Vareche potvrdilo. Ďakujem za pripomenutie, už som dávno nevarila.


  • mamina2, 1. decembra 2010 o 07:36
    :))))))))) ja som to robila tak rychlo vsetko ze som ani nerozmyslala co pisem :)) prepacte...odzaciatku to mal byt zemiakovy privarok :))


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 1. decembra 2010 o 10:36
    @mamina2 , keď budeš ešte niečo opravovať nezabudni dať v názve receptu prvé písmeno veľké a používať diakritiku.


  • mamina2, 1. decembra 2010 o 11:45
    ano nezabudnem, ja robim vsetko tak na rychlo takze vela veci popletiem...prepacte :)


  • mummylinda, 3. decembra 2010 o 14:49
    ved pomylit sa moze kazdy, no nie? recept vyskusany a je super :-)
    dakujem za receptik


  • dada87, 31. mája 2013 o 15:03
    hladala som klasicku, jednoduchu zemiakovu omacku z detskych cias a az u teba som ju nasla:) Dakujem a tesim sa, ked si ju coskoro spravim:)


  • miriamka, 26. apríla 2014 o 13:33
    Mám v KK uvarila som podla teba a je skvelí :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist