Zemiakový prívarok

mamina2 - fotkamamina2, 30. novembra 2010
Zemiakový prívarok
Foto: mamina2
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 l
3 PL
2 PL
250 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme vegetu, soľ, mletú papriku a bobkový list. Necháme zovrieť a varíme do polomäkka. V smotane rozmiešame múku a vlejeme k zemiakom. Premiešame a mliekom doriedime. Nakoniec pridáme ocot. podavame s fašírkami alebo volským okom, alebo ako kto ma rad :))...dobru chuť

Diskusia k receptu

sovka62
Mamina sa asi na poslednú chvíľu rozhodla inak a navarila prívarok zemiakový. Ja som ho varila asi pred dvomi týždňami a prvý raz po dlhom čase som vynechala vegetu a bobkový list. Dlho som rozmýšľala, prečo je môj prívarok iný, ako ho varievala moja starká. Tak som už raz predtým vynechala vegetu, a na druhý raz aj ten bobkový a konečne to bolo ono.
1x sracz
evanaaa
Aj ja som robila minulý týždeň zemiakovú omáčku a tiež som nedala bobk. list, skúsila som to ako paprikáš. K tomu sme mali malé guľky z mletého mäsa. Lenže, ja dávam aj trochu cukru ( sladidla), aby to nebolo príkre. Ale ináč, ako Mamina2.
mamatata2
Ja robím tak ako ako mamina, len miesto šľahačkovej smotany dávam smotanu na varenie a nedávam papriku, ale bobkový list by mi tam chýbal. Koľko ľudí, toľko chutí, ako sa to už veľa krát na Vareche potvrdilo. Ďakujem za pripomenutie, už som dávno nevarila.
mamina2
:))))))))) ja som to robila tak rychlo vsetko ze som ani nerozmyslala co pisem :)) prepacte...odzaciatku to mal byt zemiakovy privarok :))
redakcia
@mamina2 , keď budeš ešte niečo opravovať nezabudni dať v názve receptu prvé písmeno veľké a používať diakritiku.
mamina2
ano nezabudnem, ja robim vsetko tak na rychlo takze vela veci popletiem...prepacte :)
mummylinda
ved pomylit sa moze kazdy, no nie? recept vyskusany a je super :-)
dakujem za receptik
dada87
hladala som klasicku, jednoduchu zemiakovu omacku z detskych cias a az u teba som ju nasla:) Dakujem a tesim sa, ked si ju coskoro spravim:)
ivi1007
robievam a veľmi nám chutí nič na ňom nemením je výborný
roli
Zdravím, ja dávam aj cesnak 2-3 strúčik a nakoniec posipem čerstvým kôprom
1miriam2
tento recept je perfektný, akurát nedávam ocot, zahustujem škrobom a občas doňho pre zmenu hodím fazuľové lúsky a cesnak. My nemáme radi s kôprom, preto nam tento vyhovuje.
rimm
Vegetu ????
To uz potom rovno privarok z tesca aj tam chemia vedie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia