Zemiakový paprikáš po sedliacky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. augusta 2013

Dnes som urobila moje obľúbené jedlo.Robievam ho často v lete, lebo je dostatok čerstvej zeleniny a my ho máme radi so šalátom,,,čo záhrada dala,,, Zobraziť celý popisDnes som urobila moje obľúbené jedlo.Robievam ho často v lete, lebo je dostatok čerstvej zeleniny a my ho máme radi so šalátom,,,čo záhrada dala,,, miš-maš, ale nám to veľmi chutí k paprikášu...

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
100 g
plátok
1
podľa chuti
štipka
štipka
pol čl
1
1




Postup

  1. 1

    ako prvé som si pripravila zemiaky,, ktoré som ošúpala, umyla..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vybrala som z mrazničky klobásku, aby sa roztopila..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    inak, dostávam ju od farmára v celosti, potom si ju pokrájam na menšie kusy a dám zamraziť..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si aj údenú domácu slaninu, a ošúpala cibuľu..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    slaninu som pokrájala na kocočky aj s kožou, lebo má úplne mäkkú kožu, netreba ju odstrániť...

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som mala pripravené, pokrájala som aj zemiaky..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do rajnice som dala pokrájanú slaninu, aby pustila masť. už som viac tuku nepridala, všetko sa varilo na tom, čo sa vytopilo zo slaninky..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď sa slaninka opiekla, pridala som pokrájanú cibuľu..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    po chvíľke miešania a praženia cibule som pridala aj pokrájanú klobásku a všetko podusila..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na opečenú klobásku som pridala zemiaky..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pomiešala a pridala som rascu, soľ, korenie a červenú papriku..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    pokrájala som papriku a paradajku a pridla toľko vody, aby bola tesne nad zemiakmi..

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    zemiakový paprikáš som varila 20 min...vôbec som počas varenia nemiešala, aby sa zemiaky a klobáska nerozpadli...hotové, môže sa servírovať na taniere..časť vody sa odparila, takže paprikáš zostal šťavnatý, nie premočený a veľmi chutný...

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    paprikáš som nabrala na taniere...urobila som knemu skvelý šalát miš-maš...uhorky, paradajky, paprika, cibuľa...všetko pokvapkala octom a osolila...prajem vám dobrú chuť...ja si k nemu dávám chlebík...

    Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

kimlo
To musi byt uzasna dobrota! Verim ze slintaju aj vegetariani a vegani... ;-)
frezia68
Mali sme včera na obed,bez slaniny a bez klobásy :-( ináč nám chutil s uhorkovo-pardajkovým šalátom a veľa petržlenovej vňate.Ale ten Tvoj musí byť vynikajúci :-)
eviana
Teda... klobúk dolu, Ty to vieš tak krásne naservírovať, že ako píše Kimlo - aj vegetariani a vegani musia slintať :) Krumpli paprikáš - ako sa mu hovorí tu na juhu je výborné jedlo... a v Tvojom podaní jedna báseň doplnená úžasnou fotodokumentáciou ... veľký potlesk :)
daguska
Nadherne upravene. Milujem toto jednoduche jedlo plne chuti a to tvoje, vidno, ze varis s laskou.
havino
roky som nevarila, ja som aj zabudla naň, tak dobré, chutné, rýchle jedlo, veru, že uvarím v sobotu, my ho voláme slepý guláš, vedia o čo ide, že bez mäsa
sracz
Tak zemiakovým paprikášom po „gadžovsky“ som zabodoval aj u tunajších „domorodcov“ a ani na ten Tvoj „južanský“, milá @izabella929 nedám dopustiť (*****)!!! Vo „fúzii“ so à la @sracz by nám tunajší "rednecks" pripravili slávnostný 24´ohňostroj vďaky! Ďakujem za naozajstné nebíčko v pišteku i v pocaku!!! Stručne a jednoducho: krása a slasť nevídaná preukrutná!!! -:)))
ancicka
Výborna pochutina.No asi v sobotu urobim,ked prídu naši.Dík.kk
sracz
Ďakujem Ti, Izka milá, pilná šikovnica @izabella929 za vysvetlenie; cit.: ... plníme do bravčových čriev, ... dala som recept teraz, mám ju odfotenú v celosti, ... u nás robíme dlhéééé klobásky ... -:))) koniec cit. Ak chceš trošku zmenu, požiadaj spriazneného farmára, nech Ti zo 5 kg „čabajskej“ klobásoviny naplní „na tuho“ aj do teľacích čriev (dĺžka 500 mm, jeden koniec zaviazaný na „fest“ a druhý na „očko“ => oba asi 50 mm), potom ich zavesené za „očko“ nechaj vysušiť (ja ich vtedy vyúdim na slivkovom, alebo čerešňovom dreve) a až „suché“ ulož do mrazničky. Keď budem chystať klobásy podľa mojeho rcp do kapustnice a na zimu (mám sľúbené mäso z Wyoming antilopy, tak ho zmiešam ~ 1:5÷7 s bravčovinou), tak postup nafotím a uverejním aj na našej Vareške! Tieto klobásy sú pevnejšie a dobre sa krájajú aj na obložené taniere!
frezia
Dakujem za pripomenutie,uz som ho davno nevarila. Dnes bude na obed. Je to vyborne jedlo.
sovka62
Takýto paprikáš a granatír sú obľúbené jedlá môjho detstva a veru som z toho nevyrástla. Potrebujem k nemu krajec chleba, to je pre mňa úplne najsamlepšia kombinácia.
Ale to, čo ma skutočne dostalo, je domáca neúdená klobása. To zase bola a tiež aj zostalo mojím obľúbeným mäsom. Keď sa zabíjalo, dva týždne vopred som sa tešila na večer, lebo to prišlo na stôl pečené mäso, ku ktorému sa do plechu prihodilo pár týchto klobások. Jedla som len tie, úžasná chuť, celkom iná ako pečená údená klobása. Len po také sa už nedostanem....
gabriele
tak takto som klobasku bielu este neskusala...to musi byt dobrota :)
@sovka62 ja som sa presne takisto tesila na zabijacku kvoli tym neudenym klobaskam...a tak veelmi mi chybali, ze si ich teraz vyrabam sama...nie je to nic zlozite...a naozaj to stoji zato...mam aj fotecky...len tu sa tazko do komentarov pridavaju...
izabella929
@frazia68..jednoduch é jedlá mám rada, ďakujem.-)@sovka62..jedn ým slovom zhrnuté, vieme, čo bolo dobré...veru mám aj ja veľa spomienok na zabíjačky, vždy som si rozkazovala, čo a ako chcem, aby mi mäsiar urobil...bola som spokojná, ja som bola dirigent...no a na večeru po zábíjačke, tiež bola pečená neúdená kolobáska s pečeným mäskom...verú úžasná chuť...)@gabriele...je to skutočná fajnovka...a aj teraz si u farmára objednávam takú klobásku a používam ju aj do zemiakových polievok, opečenú so zemiakmi a veru aj na raňajky s čerstvým domácim chlebíkom..) Veľmi pekne vám ďakujem za milé komentáre.-)
garanco
Pridala si do toho paprikášu výborné "pochutiny", ja by som to mohla urobiť iba s klobáskou a slaninkou z obchodu. Dobre je v lete urobiť takéto jednoduché jedlo, skús ho raz urobiť v kuchte, čas varenia sa skráti:-))
afataga
tak toto jedlo vobec nepoznam, moze byt vyborne, take obycajne :-)
izabella929
@afataga...ak á škoda, že si toto jedlo ešte nevarila...ale vyskúšaj a veľmi ti bude chutiť...v jednoduchosti je čaro...ďakujem za komentík.-))
salinka
Varím ho s obyčajným párkom, ale to sa s tvojou verziou nedá porovnať:-(
caterina
som rada za pripomenutie tohto receptu, dala by som si hned takuto dobrotu. Ukladam, varim ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia