Zapekané zemiaky
Zemiakový kebab (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete
viac vypekať v masti. Jednoduchá príprava a chuť
výborná.
6 porcií |
40 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si v troche mlieka namočíme rohlík, len toľko aby vpil do seba. Mleté mäsko si okoreníme, osolíme, pridáme rozmočené rožky a dobré rukou premiesime. Môžeme pridať troška vody počas miesenia a mäsko necháme odstať.
- Medzi tým si očistíme zemiaky.
- Na dno misky si nakrájame menšiu cibiľku a na dno pokrájame na kolieska, asi 1/2 cm, zemiaky.
- Teraz z mäska robíme menšie guľky a postupne dookola ukladáme mäsko, zemiak, mäsko, zemiak, až kým nezaplníme celú misku. Misku zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 35 min. Potom misku odkryjeme a dopečieme ešte 25 min.
- Mäsko a zemiaky pustia trocha šťavičky, jedlo je fajné vláčné. K tomu už podľa chutí si zvolíme či nejaký zeleninový šalát, alebo kyslé. Dobrú chuť.