Zemiakový chlieb

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky...ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnuť a piekla som ho v rure na 200 st asi 3/4 hodinu.
  2. Ešte pre tych ,ktorí nemaju pekarničku:Do 1 dcl teplej vody pridame cukor a drozdie.nechame vzist kvasok. Do misy si dame muku,zemiaky a všetko ostatne,do stredu urobime jamku a nalejeme kvasok.Rukami vypracujeme hladke a nelepive cesto (ak sa vam zda riedke, treba pridat trošku muky).Zakryjeme a nechame 1 hodinu kysnut.Potom prenesieme na pomučenu podlozku a vytvarujeme bochnik.Moc nemieste aby ste neporušili bubulinky.Opatrne prenesieme na plech,vrch trošku pomučime a pečieme vo vyhriatej rure.Ja chlieb nepotieram ale ak chcete, tak mozete potriet pred a po upečení slanou vodou.