Zemiakovo–pórový prívarok s panenkou

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 17. januára 2017
Zemiakovo–pórový prívarok s panenkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 kg
1 ks
200 ml
100 g
500 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Na roztopenom masle opražíme dobre umytý a na prúžky nakrájaný pór. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na 1 cm veľké kocky. Podlejeme smotanou, vývarom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Bravčovú panenku osolíme a okoreníme. Na oleji ju opečieme zo všetkých strán. Potom ju obalíme v ľanových semienkach a pečieme pri teplote 180 °C asi 10 – 12 minút.

  3. 3

    Po upečení panenku pokrájame na hrubšie kusy a podávame na zemiakovo–pórovom prívarku.

Diskusia k receptu