Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom

roothan - bez fotkyroothan, 29. augusta 2011
Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom
Foto: roothan

Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie Zobraziť celý popisTento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie v podaní zeleniny a placky skvele zasýtia.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
6-8 ks
1 stredne veľká
3 ks
4-6 PL
1 väčšia
5 strúčikov
Šalát:
5 ks
3 ks
2 ks
2 ks
0.5 kg
1 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    PLACKY: Tekvicu očistíme a na strúhadle nahrubo nastrúhame.Pridáme soľ a necháme 10 minút stať.potom tekvicu jemne vyžmýkame a pridáme rovnako nestrúhané zemiaky.Do zmesi primiešame najemno postrúhaný cesnak a cibuľu. Pridáme vajíčka, čierne korenie, majorán, rascu a hladkú múku. Všetko dobre premiešame a po ochutnaní zmesi podľa potreby dosolíme. Vysmážame na rozpálenom oleji dozlata.

  2. 2

    Šalát: zeleninu umyjeme.Uhorky šúpeme a na stredne veľké kocky nakrájame. Rovnako aj paradajky. Papriku nakrájame na pásiky a cibuľu na menšie kocky. Premiešame spolu s pridanou soľou čiernym korením a korením tzaziky. Zakvapneme octom balzamiko a polejeme olivovým olejom. Pridáme na kocky nakrájaný čerstvý ovčí syr a zľahka premiešame. Podávame čerstvý alebo zachladený spolu s plackami.

Diskusia k receptu

abend
A už viem, čo pripravím v sobotu k obedu. Dobrý recept, už je v mojej KK.
hviezdickaz
robievam take iste placky,akurat s cuketou,a su vyborne ... takze urcite vyskusam aj s tekvicou ... a tiez dobra priloha :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia