Zemiakovo - pohánková polievka

Zemiakovo - pohánková polievka
Foto: daniella9
daniella9Daniella9, recept pridal: 31. mája 2012 17:04Ďalšie jeho recepty

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nachystáme si potrebné suroviny, t. j. očistíme a nakrájame zemiaky na malé kocky, očistíme petržlen a mrkvu a nakrájame ich na kolieska, prichystáme si pohánku, soľ, olej, korenie, rascu, petržlenovú a zelerovú vňať a Solčanku.
Zemiakovo - pohánková polievka - obrázok 1

2

Do hrnca napustíme cca. liter a štvrť až liter a pol vody, pridáme soľ, zemiaky, mrkvu, petržlen a štipku korenia a necháme variť asi tak 15 minút. Počas varenia pridáme rascu.
Zemiakovo - pohánková polievka - obrázok 2

3

Po 15 minútach prisypeme do polievky pohánku a varíme dalších asi 20 minút (aby boli uvarené zemiaky, mrkva s petržlenom, aj pohánka). Nakoniec pridáme Solčanku, posekanú petržlenovú a zelerovú vňať a nakvapkáme pár kvapiek olivového oleja, aby mala polievka očká.

4

HoTovo, dobrú chuť:-) tip1: Zeler sa môže pridať aj celý a ked je polievka hotová, tak sa vyberie. tip2: Namiesto Solčanky môžete dať vegetu, ja ju ale nedávam, kvôli glutamanu a kvôli tomu, že vegeta prebije všetky chute.
Zemiakovo - pohánková polievka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • akeber, 31. mája 2012 o 17:41
    vyzerá skvele :-)


  • izabella929, 31. mája 2012 o 18:24
    super polievočka.-)) my máme dnes hráškovú...


  • marianne69, 31. mája 2012 o 19:56
    chutna polievocka,mnam


  • margaretka28, 31. mája 2012 o 19:58
    mňam,ja robievam podobnú s krúpkami.


  • lucylee, 31. mája 2012 o 20:32
    Velmi, velmi, velmi sa mi paci :) Co najskor vyskusam :)


  • daniella9, 31. mája 2012 o 20:59
    @margaretka
    tiež mám doma kúpené krúpy, tak plánujem s nimi niečo povymýšľať:-)


  • stacy77777, 31. mája 2012 o 21:11
    určite vyskúšam, v poslednom čase som sa dala dosť na pohanku, recept vítam, ďakujem


  • garanco, 1. júna 2012 o 09:12
    Recept sa mi hodí, podobne ako @stacy... teraz viac používam pohánku (minule som si ju urobila s bryndzou - bola výborná).
    Danielka, keď dávam do polievky zeler(buľvový) tak ho pokrájam na pásiky 2x2x10 mm, nevedia ho identifikovať, tak ho každý zje.


  • marienka44, 1. júna 2012 o 09:33
    @Daniella9 ,zdrava polievocka. Pohanka obsahuje ruti, ktory spevnuje nase cievy a tak zabrani napr. mozgovej prihode ap. Pohanku nie je treba dlho varit. Ja si ju namacam surovu do vody a zjem bez varenia. Zmakne. S tym celerom je dobry napad, budem to praktizovat, lebo moja mladsia dcera totalne neznasa zeler. Takto ho len vyvarim a vyberiem.


  • abend, 1. júna 2012 o 17:51
    @garanco môžeš prosím recept na pohánku s bryndzou dať na Varechu? Vďaka


  • veronika353, 22. júla 2013 o 20:52
    Výborná polévka,jen jsem trochu změnila postup- vařila jsem pohanku se zeleninou i brambory hned spolu.Mám nové brambory i mrkev a petržel a obávala jsem se,že se mi rozvaří,než bude měkká ta pohanka.Dopadlo to výborně,určitě jsem tuto polévku nevařila naposled,díky :-)))


  • egresik, 22. júla 2013 o 21:03
    @abend myslim, ze recept by mohol vyzerat podobne ako tento (s tym, ze pohanku miesto krupov)
    Ale tiez som za pridanie receptu ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist