Zemiakové placky s cviklou

Zemiakovo-cviklové placky

Autor receptu: kvakac

Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva ku kyslej fazuľovej polievke. Naučím aspoň rodinu, že sa nevyhadzuje jedlo.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky a kašu dáme do misy. Cviklu mixérom rozmixujeme a pridáme ku zemiakom. Cesnak pretlačíme cez lis a tiež dáme do misy. Pridáme majorán a vajcia. Vajcia dáme na 1 PL hmoty 1 vajce. Všetko dobre rozmiešame.
  2. Na panvici rozhorúčime olej a robíme placky, ktoré opečieme z oboch strán. Hotové dávame na sitko, aby odtiekol olej. Môžme jesť samotné, alebo ku kyslej polievke. Je to využitie zvyškov jedla a návod pre začínajúcich kuchárov.