Zemiakový šalát
Zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou k rezňom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tak tento šalát robím často, je obľúbeným s rezňami. Nie je náročný na čas a zvládne to aj
začiatočník.
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení scedíme a necháme vychladnúť.
- Ošúpeme zemiaky a pretlačíme cez dierkované koliesko do misy.
Medzitým si uvaríme marinádu: vodu, cukor a ocot prevaríme a necháme vychladnúť.
- K zemiakom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, trocha oleja (4 - 5 PL) a nakoniec prelejeme marinádou. Dame do chladničky. Upečieme si mäso a môžme podávať.
- Je to vynikajúci šalát prajem všetkým dobrú chuť.
Samozrejme bola by som zabudla na polievku.
Kuracia polievka s mäsom.