Zemiakové rožky plnené fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 14. februára 2014
Zemiakové rožky plnené (fotorecept)
Foto: ancicka

Jemné zemiakové cesto + plnka = lahôdka.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

400 g
300 g
250 g (margarín)
1 ks
1 ks
2 PL
4 PL (alebo jogurt)
Plnka:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto,

    Zemiakové rožky plnené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a na pomúčenej doske ho vyhnetieme na hladko.

    Zemiakové rožky plnené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto potom vyvaľkáme na 2-3 mm ,pokrájame na obdlžníky a plníme.Plnku si môžme zvoliť akúkoľvek.S každou chutia výborne.Stočíme ,

    Zemiakové rožky plnené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a uložíme na pomastený plech.Potrieme žltkom,/nemúsi byť/,a upečieme.

    Zemiakové rožky plnené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Zemiakové rožky plnené (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zdenka1009
Keby som nečakala návštevu, hneď sa pustím do roboty a vyskúšam z takéhoto cesta som rohlíčky ešte nepiekla, určite vyskúšam...páčia sa mi.
elixir
aj mne sa veľmi páčia, vyzerajú výborne...určite by šli aj na slano
kimlo
Fantasticke! @ancicka Tvoje recepty mam rad lebo niektore mam odskusane a ziadny ma nesklamal.... 5*
eviana
Zemiakové cesto mám veľmi rada a na tento spôsob som veru ešte neskúšala, takže recept ukladám a isto vyskúšam, vyzerajú neodolateľne :) 5*
pacik
Zemiakov máme dosť, budem skúšať, rožky aj džatky :-)
afataga
aj mne sa pacia, davala si sladke plnky? asi by sa mohli robit aj na slano
afataga
a este som zabudla - to hviezdickovanie akosi moc nefunguje, chcela som dat 5 a dalo mi len styri, ked chcem dat niekomu napr.tri, da mi tiez 4, je to divne
kimlo
@afataga musis si v prehliadaci, Firefox alebo IE nastavit v nastaveniach "Hodnotenie", namiesto max.4* daj 5*...potom to pojde... :-)
alex37
@p áči sa mi cesto, tvary by som spravila asi všetky rovnaké /to je však asi moja úchylka/ a som tiež za návrh slanej plnky, že by mleté oškvarky ??
ela77
tie koláčiky zo zemiakového cesta bez droždia máme najradšej s makovou plnkou. Mne osobne najviac v nich chutí. Keď však bývali ešte kvalitné konzervy tak som to zvykla urobiť na rýchlu večeru a naplniť pečeňovou paštikou, alebo lančmítom s kečupom. Boli najlepšie hneď také čerstvé.No vtedy som nedala do cesta cukor, veď aj tak ho potom nie je treba, lebo to nie je kysnuté. No paštiky som už nekupovala najmenej 20 rokov. Kľudne môžu byť teda aj na slano, nejaká mletá zmes s kečupom, cesnakom a pod.Vďaka @ancicka , že si ten recept dala, pripomenula si mi to, už som to dávnejšie nepoužila také cesto.
ela77
zabudla som pripísať, že som používala ale hladkú múku a menej masla.
havino
sú výborné, tiež mám recept z hladkej múky, zemiakov, by som musela ísť pozrieť, zatial som ich len s makovou vždy robila, ale sú výborné niekoľko dní
paeva
jednoduché a určite dobré, tie by som aj ja zvládla, uklladám, vyskúšam
terinka55
Páčia sa mi Tvoje recepty. Skoro vždy, keď ma niektorý zaujme, je od osvedčených prispievateliek. Ty medzi ne patríš, 5*
manka1
Milá ancicka - si fantastická, že si sem dala tento recept. Práve sa pečú klasické - lepkové. vyzerajú fantasticky - uvidíme čo povedia ráno chlapi - ako im budú chutiť. Urobila som aj bezlepkové - ráno pri lepšom svetle odfotím a s tvojím dovolením dám na varechu aj pre bezlepkáčov - vzhľadovo vyzerajú inak - ale chuťovo - "nebíčko v papuľke" Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia