Zemiakove placky s mäskom a pečienkou ala Ivka
Autor receptu: pikica
Myslím ,že tento recept poznajú všetci,ja ho robím takto...:-)
Postup
- Bravčovu krkovičku nakrájame na rezance a osolíme,okoreníme,povegetujeme.Olej rozpálime na panvici,dodáme pokrájanu cibuľu a neskôr krkovičku ,opečieme .Vopred namočene sušene huby zlejeme a dodáme ich ku krkovičke a podlejeme vodou,dodáme rascu a necháme dusiť do mäkka.
Bravčovú pečeň nakrájame tiež na rezance a len povegetujeme,nesolíme,aby nestvrdla.Na druhej panvici opražime veľa nakrájanej cibuľe a dodáme majorán a neskôr pečeň,dobre ju orestujeme,ku koncu pridáme aj mleté čierne korenie.
- Počas dusenia krkovičky a restovania bravčovej pečene si načistíme zemiaky a nastrúhame ich do misky.Zemiaky osolíme,okoreníme,dodáme ml.rascu,majorán,cesnak,vajce a zahustíme strúhankou,nie mukou.
Akonáhle bude bravčova krkovička mäkkka,dodáme do nej všetku bravčovú pečeň aj s vypekom,olejom,proste všetko z panvice vlejeme ku mäsku,všetko dobre premiešame a necháme ešte 5 minut podusiť,podľa potreby zahustíme múkou.
- Zemiakové placky urobíme na troche oleja,na tanier dáme placku,na ňu mäsovú zmes a prikryjeme to druhou plackou.Na vrch placky dáme trochu kečupu a zastrúhame syrom.
Verím,že aj vám to bude chutiť.:-)