Zemiakove placky s mäskom a pečienkou ala Ivka

pikicaPikica, recept pridal: 3. februára 2011 8:39Ďalšie jeho recepty

Myslím ,že tento recept poznajú všetci,ja ho robím takto...:-)

Postup prípravy receptu

1

Bravčovu krkovičku nakrájame na rezance a osolíme,okoreníme,povegetujeme.Olej rozpálime na panvici,dodáme pokrájanu cibuľu a neskôr krkovičku ,opečieme .Vopred namočene sušene huby zlejeme a dodáme ich ku krkovičke a podlejeme vodou,dodáme rascu a necháme dusiť do mäkka. Bravčovú pečeň nakrájame tiež na rezance a len povegetujeme,nesolíme,aby nestvrdla.Na druhej panvici opražime veľa nakrájanej cibuľe a dodáme majorán a neskôr pečeň,dobre ju orestujeme,ku koncu pridáme aj mleté čierne korenie.

2

Počas dusenia krkovičky a restovania bravčovej pečene si načistíme zemiaky a nastrúhame ich do misky.Zemiaky osolíme,okoreníme,dodáme ml.rascu,majorán,cesnak,vajce a zahustíme strúhankou,nie mukou. Akonáhle bude bravčova krkovička mäkkka,dodáme do nej všetku bravčovú pečeň aj s vypekom,olejom,proste všetko z panvice vlejeme ku mäsku,všetko dobre premiešame a necháme ešte 5 minut podusiť,podľa potreby zahustíme múkou.

3

Zemiakové placky urobíme na troche oleja,na tanier dáme placku,na ňu mäsovú zmes a prikryjeme to druhou plackou.Na vrch placky dáme trochu kečupu a zastrúhame syrom. Verím,že aj vám to bude chutiť.:-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist