Zemiakove placky s mäskom a pečienkou ala Ivka

pikicaPikica, recept pridal: 3. februára 2011 8:39Ďalšie jeho recepty

Myslím ,že tento recept poznajú všetci,ja ho robím takto...:-)

Postup prípravy receptu

1

Bravčovu krkovičku nakrájame na rezance a osolíme,okoreníme,povegetujeme.Olej rozpálime na panvici,dodáme pokrájanu cibuľu a neskôr krkovičku ,opečieme .Vopred namočene sušene huby zlejeme a dodáme ich ku krkovičke a podlejeme vodou,dodáme rascu a necháme dusiť do mäkka. Bravčovú pečeň nakrájame tiež na rezance a len povegetujeme,nesolíme,aby nestvrdla.Na druhej panvici opražime veľa nakrájanej cibuľe a dodáme majorán a neskôr pečeň,dobre ju orestujeme,ku koncu pridáme aj mleté čierne korenie.

2

Počas dusenia krkovičky a restovania bravčovej pečene si načistíme zemiaky a nastrúhame ich do misky.Zemiaky osolíme,okoreníme,dodáme ml.rascu,majorán,cesnak,vajce a zahustíme strúhankou,nie mukou. Akonáhle bude bravčova krkovička mäkkka,dodáme do nej všetku bravčovú pečeň aj s vypekom,olejom,proste všetko z panvice vlejeme ku mäsku,všetko dobre premiešame a necháme ešte 5 minut podusiť,podľa potreby zahustíme múkou.

3

Zemiakové placky urobíme na troche oleja,na tanier dáme placku,na ňu mäsovú zmes a prikryjeme to druhou plackou.Na vrch placky dáme trochu kečupu a zastrúhame syrom. Verím,že aj vám to bude chutiť.:-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist