Zemiakové placky
Zemiakové placky s kačacou pečienkou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj keď nie je hladný.
Najťažšie ich je piecť, keď máte okolo seba veľa ľudí.
Všetko mizne zázračnou rýchlosťou.
4 porcie |
14 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Zemiaky a cesnak strúhame na malých okách. Čerstvú majoránku krájame na drobno. Pečienku umyjeme a v sitku necháme odkvapkať od vody.
- Smotanu a pečienku rozmixujeme na jemno. Pridáme k zemiakom, vajciam a majoránke. Okoreníme, osolíme.
- Spolu to dobre premiešame ak je to riedke tak zahustíme 2 PL krupice. Necháme postať päť minúť. Na panvicu dáme olej zohriať. Naberačkou naberáme zmes a lejeme na panvicu na horúci olej. Placky pražíme z každej strany 4 - 5 minút do červena. Horúce upečené placky ukladáme na sitko, alebo papier, aby nám odtiekol prebytočný olej. Postupne si dolievame olej na panvicu a robíme ďalšie placky, až minieme všetku zmes. Z tejto dávky sa urobí asi 20 placiek o priemere 10 cm. Ja som to robil z dvojnásobnej dávky preto je toho viac.
- Zbavené oleja uložíme na tanier, ak vám to rodina skôr nezjedla a môžeme sa pustiť do veľmi chutných placiek.