Zemiakové placky
Zemiakové placky s bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: kucharocka123
Recept na zemiakové placky, jedno z tradičných jedál z kuchyne našich starých
mám, pozná určite každý. Vyskúšať ich však môžete aj v kombinácii s bryndzou...
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na placky použijeme 8-9 zemiakov strednej veľkosti, ktoré ošúpeme.
- Nastrúhame, jemne osolíme, chvíľu necháme odstáť a prípadnú vodu zlejeme. Pridáme polovicu rozdrobenej bryndze a spolu vareškou zmiešame. Druhú časť bryndze si odložíme bokom na dip.
- Pridáme nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak a 1 vajce. Ochutíme rascou, majoránom, korením, nakoniec prisypeme krupicu a podľa chuti dosolíme. Všetko premiešame.
- Panvicu potrieme olejom a rozohrejeme. Z pripravenej zmesi kladieme pomocou polievkovej lyžice tenšie placky, ktoré z oboch strán opekáme do zlatohneda. Hotové ukladáme na papierovú kuchynskú utierku.
- Počas opekania si pripravíme bryndzový dip. Druhú časť bryndze vymiešame s kyslou smotanou a primiešame nasekanú pažítku. Ak treba, osolíme.
- Hotovo. Placky sú chrumkavé a vonia celá kuchyňa...
- Môžeme podávať. Naservírujeme na taniere a prelejeme bryndzovo-smotanovým dipom. Dobrú chuť prajem!