Kuracie soté

Zemiakové placky plnené kuracím soté

Autor receptu: mojaradost

Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiakové placky: Zemiaky očistíme, postrúhame najemno, pridáme vajíčka, hladkú múku, mleté čierne korenie, sušenú majoránku, prelisovaný cesnak, soľ podľa chuti, dôkladne premiešame. Na horúcej panvici potretej olejom upečieme väčšie placky, ktoré udržujeme v teple.
  2. Kuracie soté: Stredne veľkú cibuľu pokrájame na drobné kocky, na oleji opražíme dosklovita. Mäso pokrájame na malé rezance, pridáme k cibuli, aby sa zatiahlo, posolíme, podusíme a pridáme mleté čierne korenie, kečup, paradajkovú šťavu, horčicu, sójovú omáčku, scedené pokrájané šampiňóny a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka. V prípade, že chceme mať pikantné soté, pridáme pokrájanú chilli papričku. Ak sa vytvorí veľa tekutiny, mäsko odokryjeme a necháme tekutinu odpariť. Podľa potreby dochutíme.
  3. Pripravené placky naplníme hotovým soté, preložíme na polovicu. Posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!