Zemiakové pampúchy

tutika - fotkatutika, 8. júna 2013
Zemiakové pampúchy
Foto: tutika

Tieto pampúchy majú u nás úspech. Sú jednoduché na prípravu a skvele chutia. Recept som našla dávno v brožúrke Varíme rýchlo, lacno, dobre.

2
porcie
130 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g (krupica)
1 ks
20 g
0,5 - 1 dl
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Zemiaky pretlačíme, pridáme múku, vajce, vykysnuté kvasnice, lyžicu oleja, soľ a spracujeme na cesto.

  2. 2

    Rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm hrúbku a vykrojíme kolieska. Necháme ich 2 hod. kysnúť, potom ich vypražíme v horúcom oleji.

  3. 3

    Ak máte pekáreň, príprava je jednoduchšia. Do pekárničky vlejeme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu oleja. Múku, soľ a roztlačené zemiaky zmiešame a pridáme do pekárničky. Zvolíme program kysnuté cesto. Po ukončení programu vykrojíme kolieska a hneď vyprážame.

Diskusia k receptu

cesminaz
tvoje pampuchy sa mi velmi pacia...mam rada a aj rada pripravujem taketo jedla ;-) ...len to kysnutie..musi byt fakt 2 hodiny?-staci asi aj hodina,zalezi podla mna na teplote v dome.. KK
likalu
Robievam ich celkom často. Hlavne zo zemiakov, čo zbydú z predošlého dňa. Zostrúham na jemnom strúhadle a jedlo je hotové raz dva. Ja nechávam kysnúť už povykrajované kolieska, zakryté utierkou /obrúskom/. Sú vynikajúce ku mliečnej kyslej polievke, či je to fazuľa, šošovica, alebo zemiaky. doporučujem
tutika
cezminaz, možno postačí na vykysnutie aj hodina, vyskúšaj a daj vedieť, oni sa nafúknu aj pri vyprážaní... ja mám pekáreň a ručne som ich miesila už veľmi dávno, pre istotu som ich nechala 2 hod. kysnúť...
cesminaz
@tutika robila som uz dvakrat,su naozaj super !!! Netreba im kysnut 2 hodiny,mne stacila aj hodinka,a tie co neboli tak nakysnute,sa v oleji ajtak nafukali ;-) a voooobec neboli mastne ;-D mozem len dalej odporucit
ilusa
fiiha,tie sa mi pacia,vyskusam,zatial kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia