Zemiakové palacinky

Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, v komore i na tanieri. Dodajú jedlu osobitú vôňu a chuť a koncom leta aj punc romantiky. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k mäsu, hliva v guláši, masliak v koláčiku... V lete ich mám najradšej čerstvé ako hlavnú surovinu jedál, počas roka zamrazené, sušené či zavárané, alebo v podobe hubového prachu ako svojskú koreninu.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pretlačené vychladené uvarené zemiaky zmiešame s vajíčkami, múkou, mliekom a so soľou, necháme 15 minút odstáť. Ak by bolo cesto príliš hutné pridáme ešte mlieko. Po odležaní upečieme z cesta na rozohriatej teflónovej panvici palacinky a necháme uložené v rúre rozohriatej na 60 °C.
  2. Plnka: V panvici zohrejeme olej, pridáme na pásiky nakrájaný pór, restujeme, pridáme nakrájané huby a na kocky nakrájané rajčiny, pridáme koňak a krátko povaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, soľ a korenie.
  3. Teplou hubovou zmesou naplníme palacinky.