Zemiakové pagáčiky - bezlepkové

manka1 - fotkamanka1, 22. januára 2014
Zemiakové pagáčiky - bezlepkové
Foto: manka1

Robievam ich ako klasické, teraz som ich vyskúšala ako bezlepkové. Boli chutné, a mali také bublinku vo vnútri.

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
125 g (hera)
1 ks na potretie
25 g
1/2 ČL
1/2 dl teplá




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené prelisujeme, pridáme múku, kvások, maslo(Heru), štipku soli.

  2. 2

    Poriadne premiešať - aby bolo vláčne cesto. Na bezlepkovú verziu je dobre pridať aj vajce - aby cesto spolu lepšie držalo, keď tam nie je lepok ako v klasických.

  3. 3

    Na pomúčenej doske vyvaľkať - nie veľmi na tenko - asi na 1,5-2 cm. potrieť vajíčkom, posoliť, posypať podrvenou rascou, sezamom, ľanovým semienkom. Dať upiecť do zlatova.

Diskusia k receptu

manka1
áno to ide na posýpku - ale nič sa nestane ak sa tam nedá - stačí aj potrieť vajíčkom, posoliť a posypať niečím. Výborné sú aj klasické. Mne sa páčili, lebo sa nemuselo prekladať cesto - a aj tak tam je cítiť chuť zemiakov.
tatranka
@manka1 prepáč,ale ak by bolo na mne,ja by som ich viac vypiekla.Tak ako píšeš,do zlatova.Ja ti radšej nechám trochu cestíčko pripáliť,akoby nemalo byť dopečené.Ináč sa mi recept páči.
manka1
ďakujem, @tatranka komentár od teba si cením - aj naši majú radšej viac vypečené. Ale - bezlepkové sa správa trochu inak ako lepkové. Lepkové ich mávame viac vypečenél. No tieto - ak ich pečieš viac, tak potom sú veľmi tvrdé. Takto upečené boli akurát aj mäkké a aj chrumkavé. Ako lepkové ich robievam často - no bezlepkovú verziu som skúšala druhý krát - prvý krát boli viac vypečené, a aj tvrdé. Takto boli fajn.