Zemiakové krokety fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 13. apríla 2015
Zemiakové krokety (fotorecept)
Foto: pivonka

Keď som bola v septembri na dovolenke v Anglicku, tak som si hneď prvý deň dala ich typické raňajky: Klobásku, fazuľu a zemiakové krokety. Zobraziť celý popisKeď som bola v septembri na dovolenke v Anglicku, tak som si hneď prvý deň dala ich typické raňajky: Klobásku, fazuľu a zemiakové krokety. Tak mi to zachutilo, že som do konca dovolenky ostala pri nich. Nedávno som si to pripravila ako hlavné jedlo. Recept na krokety som hľadala aj na Vareche, ale boli buď zo zvyšného pyré (čo u nás teda ešte nikdy neostalo), alebo boli s prísadami ako hlavné jedlo. Nakoniec som uprednostnila recept z kuchárskej knihy Márie Hájovej. Sú fakt výborné!

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
1/2 bal.
30 g
1 ks
2 ks
Na obalenie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupe uvaríme, ošúpeme a pretlačíme. V múke premiešame soľ a PDP a pridáme k zemiakom. Pridáme zmäknuté maslo, vajce a žĺtky.

    Zemiakové krokety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spracujeme na cesto a vytvoríme valec.

    Zemiakové krokety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Valec nakrájame na rovnaké dieliky. Vytvarujeme krokety. Správne by mali byť valčeky, ale ja som volila placky kvôli ľahšiemu vyprážaniu.

    Zemiakové krokety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme v oleji.

    Zemiakové krokety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tieto moje krokety sa síce líšili od tých anglických, ale boli veľmi chutné a budem ich robievať. V skutočnosti by ich bolo raz toľko, ja som robila z polovičnej dávky.

Diskusia k receptu

luss44
zajtra by som veru nepohrdla takýmto obedom, krokety mám rada, len som ich už straaaašne dávno nerobila... aj fazuľa a klobáska sú fajn.
joel
ja sa priznávam, že som to ešte nejedol, ale dufam, že do zajtra vydržím...
rea1
pred chvíľou som špekulovala, čo spraviť dnes na večeru. rozhodla si za mňa - budú krokety. ale len so šalátom. vďaka za inšpiráciu. :-))
pivonka
Milé Varecháčky a Varecháč, som rada, že sa Vám krokety páčia, tak nech Vám aj chutia :-))

1x alimi
renate
úžasne to vyzerá a mám neskutočnú chuť! Určite to urobím! Vďaka :-)
afataga
parada, uz som kroketky nerobila asi 100 rokov :-), ja ich ale obalujem iba v muke a k tomu staci nejaky salat, dobre su aj plnene syrom alebo klobasou, vyskusaj
jjanosik
A teraz, na doplnok, by bol vhodny recept na tvoj fazulovy vytvor.
pivonka
@renate , @afataga , @jjanosik , ďakujem za nahliadnutie. Viem, že krokety sa robia so syrom, klobáskou... ale ako hlavné jedlo. Ja som ich tentoraz chcela ako prílohu. Čo sa fazuľovej prílohy týka. hľadala som na internete, ako to robia angličania. Pokiaľ som tomu dobre rozumela, fazuľu pečú dve hodiny v rúre. Ja som improvizovala v panvici, ale do receptu som to nedala, veď by ma niektorí ukŕkali, že to nie je originál, no čo už. :-)))
rea1
@pivonka , no, aby som sa pochválila. včera na večeru boli krokety s volským okom a hlávkovým šalátom. syn sa napchal len tak funel a ani mäso nereklamoval, čo je veľmi neobvyklé. takže - môže byť, recept zaraďujem do rýchlych večerí. :-))
pivonka
@rea1 , som rada, že si sa nechala inšpirovať a že krokety chutili. Je to jednoduché, ale chutné jedlo so širokou škálou obmien.
kocka111
Ja robievam krokety tiež takto. Mame ich vždy k svieckovej na smotane. Je to vyborne😋




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia