Zemiakové knedle plnené údenym masom

Autor receptu: svetluskkaa

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme a spolu s očistenými surovými zemiakmi postrúhame na jemnom strúhadle.Zľahka osolíme,pridáme vajce a vmiešame toľko múky,koľko nám zemiaky prijmu,aby vzniklo vláčne cesto nelepiace sa na ruky
  2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a pokrájame na štvorce. Na každý dáme kúsok úd.masa,cesto uzavrieme a vytvarujeme guľky.Guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 4 min.po vyplávaní na povrch.
  3. Uvarené guľky uložíme na kapustu,ktorú sme podusili,posyp.ml.červ.paprikou,opraženou cibuľou a opraženou slaninkou. Možeme podávať aj s knedľu.