Zemiakové jarné placky s listovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Medvedí cesnak spolu s parmezánom a olivovým olejom rozmixujeme na pesto. Niekoľko lístkov rozmixujeme s väčším množstvom oleja na cesnakový olej.
- Zemiaky očistíme a nastrúhame ako na zemiakové placky. Pridáme vajce, hladkú múku, pesto z medvedieho cesnaku, soľ, korenie. Z cestíčka pečieme malé lievančeky.
- Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením, bielym vínom a pestom z medvedieho cesnaku.
- Šaláty očistíme a natrháme na menšie kusy, ktoré ukladáme na tanier. Pridáme narezané cherry paradajky. Prelejeme so smotanovým dressingom, navrch uložíme teplé placky a prelejeme cesnakovým olejom. Osolíme morskou soľou.
|