Zemiakové jarné placky s listovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Medvedí cesnak spolu s parmezánom a olivovým olejom rozmixujeme na pesto. Niekoľko lístkov rozmixujeme s väčším množstvom oleja na cesnakový olej.
  2. Zemiaky očistíme a nastrúhame ako na zemiakové placky. Pridáme vajce, hladkú múku, pesto z medvedieho cesnaku, soľ, korenie. Z cestíčka pečieme malé lievančeky.
  3. Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením, bielym vínom a pestom z medvedieho cesnaku.
  4. Šaláty očistíme a natrháme na menšie kusy, ktoré ukladáme na tanier. Pridáme narezané cherry paradajky. Prelejeme so smotanovým dressingom, navrch uložíme teplé placky a prelejeme cesnakovým olejom. Osolíme morskou soľou.