Zemiakové gule s údeným mäsom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tieto zemiakové plnené knedle sú pochúťkou, ktorú nikdy neodmietnem. Polovicu mäska mi zjedli pri príprave psy, ale aj tak je v nich dosť údeného mäska. So slaninou a upraženou cibuľou navrchu, je to pochúťka na chladnejšie dni.
26 porcií |
45 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Uvaríme si zemiaky v šupke.
- Po vychladnutí ich obielime, a narajbeme na malom rajbáku(alebo popučíme).
- Spracujeme zemiakové cesto tak, že do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ , vajce a polohrubú múku.
- Cesto rozvlakáme na cca 5 mm, nakrájame na šrtvorčeky.
- Údené mäso nakrájama na malé kúsočky(alebo pomelieme). Toto mäsko budeme potom klást do stredu každeho štvorčeka cesta a urobíme guľky.
- Naplnené zemiakové gule dáme do osolenej vody variť, keď vyjdu na povrch, už sú uvarené.
- Do kastróla si dáme tuk, opražíme do sklovita cibuľu a podusíme kyslú kapustu,ktorú potom dáma na uvarené zemiakové gule. (fotila som mobilom, obrázok s kapustou sa stratil)
- Opražíme si slaninku,ktorú sme nakrájali na kocočky. Nakoniec vo výpeku upražíme cibuľu a polejeme uvarené gule. Toto zostalo po naložení na taniere, nakoľko nemám komlpetné fotky, prikladám dokaz, že sú aj s kyslou kapustou, Dobrú chuť.