Zemiakové gule s údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tieto zemiakové plnené knedle sú pochúťkou, ktorú nikdy neodmietnem. Polovicu mäska mi zjedli pri príprave psy, ale aj tak je v nich dosť údeného mäska. So slaninou a upraženou cibuľou navrchu, je to pochúťka na chladnejšie dni.

26
porcií
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Uvaríme si zemiaky v šupke.
  3. Po vychladnutí ich obielime, a narajbeme na malom rajbáku(alebo popučíme).
  4. Spracujeme zemiakové cesto tak, že do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ , vajce a polohrubú múku.
  5. Cesto rozvlakáme na cca 5 mm, nakrájame na šrtvorčeky.
  6. Údené mäso nakrájama na malé kúsočky(alebo pomelieme). Toto mäsko budeme potom klást do stredu každeho štvorčeka cesta a urobíme guľky.
  7. Naplnené zemiakové gule dáme do osolenej vody variť, keď vyjdu na povrch, už sú uvarené.
  8. Do kastróla si dáme tuk, opražíme do sklovita cibuľu a podusíme kyslú kapustu,ktorú potom dáma na uvarené zemiakové gule. (fotila som mobilom, obrázok s kapustou sa stratil)
  9. Opražíme si slaninku,ktorú sme nakrájali na kocočky. Nakoniec vo výpeku upražíme cibuľu a polejeme uvarené gule. Toto zostalo po naložení na taniere, nakoľko nemám komlpetné fotky, prikladám dokaz, že sú aj s kyslou kapustou, Dobrú chuť.