Zemiakové gnocchi

Zemiakové gnocchi con prosciutto z Talianska

Autor receptu: redakcia

25 minút
príprava

Postup

  1. Vo vriacej osolenej vode varíme gnocchi, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme. Strúčiky cesnaku očistíme a nasekáme nadrobno. Bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame tiež nadrobno. Prosciutto nakrájame na plátky a potom na malé kocky.
  2. Na veľkú rozohriatu panvicu dáme nakrájané prosciutto spolu s nasekaným cesnakom a lahôdkovou cibuľkou. Pridáme asi 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu masla. Krátko spolu orestujeme.
  3. Potom prilejeme 50 ml bieleho vína a alkohol necháme odpariť. Ochutíme mletým čiernym korením a trochou soli. Keď sa víno odparí, prilejeme teplý vývar a pridáme nastrúhaný syr grana padano, ktorý sa rozpustí, a tým omáčku zahustí. Do omáčky pridáme uvarené gnocchi a zmiešame. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť, hrsť nasekanej zelenej vňate a lahôdkovej cibuľky. Zľahka premiešame.