Zemiakové gnocchi
Zemiakové gnocchi con prosciutto z Talianska
Autor receptu: redakcia
Postup- Vo vriacej osolenej vode varíme gnocchi, kým
nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme. Strúčiky cesnaku očistíme a nasekáme nadrobno.
Bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame tiež
nadrobno. Prosciutto nakrájame na plátky
a potom na malé kocky.
- Na veľkú rozohriatu panvicu dáme nakrájané prosciutto spolu s nasekaným cesnakom a lahôdkovou cibuľkou. Pridáme asi 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu masla. Krátko spolu orestujeme.
- Potom prilejeme 50 ml bieleho vína a alkohol necháme odpariť. Ochutíme mletým čiernym korením a trochou soli. Keď sa víno odparí, prilejeme teplý vývar a pridáme nastrúhaný syr grana padano, ktorý sa rozpustí, a tým omáčku zahustí. Do omáčky
pridáme uvarené gnocchi a zmiešame. Na záver
pridáme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť, hrsť nasekanej zelenej vňate a lahôdkovej
cibuľky. Zľahka premiešame.
|