Zemiakové čipsy zdravšie fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 4. októbra 2015
Zemiakové čipsy zdravšie (fotorecept)
Foto: frezia68

Viem,viem,čím zdravšie tým menej chutné,aspoň niekedy aj pre mňa.Ale dá sa aj takto :-)

5 minút
príprava
20 minút
na 210 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiaky podľa množstva konzumentov olúpem,umyjem,nakrájam...

    Zemiakové čipsy zdravšie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...premyjem v studenej vode 3x ,aby som ich zbavila škrobu,dám na sitko odkvapkať, poutieram v utierke,dám na väčšiu misu,trocha osolím,premiešam,niekedy pridám rascu ,rovnomerne rozložím na plech s pečiacim papierom a dám do vyhriatej rúry na 210 °C. Sledujem farbu,ak už ružovejú,otočím....

    Zemiakové čipsy zdravšie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a ak nespálim,o chvíľu degustujem.V oleji vyprážené mi chutia viac,ale aj zdravšia varianta sa dá vychutnať.Môžu sa pokvapkať ochuteným bylinkovým maslom,či olivovým olejom.

    Zemiakové čipsy zdravšie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Včera som bola v Poprade a posielam Vám túto fotku prekrásnych Tatier s nádhernou modrou oblohou.

    Zemiakové čipsy zdravšie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ešte blednúci mesiac,ustupujúci nádhernému dňu s modrou oblohou a také dni želám aj vám,tak krásne babie leto :-)

    Zemiakové čipsy zdravšie (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
občas si takto robievam, plus nejaké bylinky navrch a solím až na tanieri, je to dobrotka :)
afataga
uz som takto robila zemiaky ako prilohu, len som ich trochu hrubsie nakrajala, dobre to bolo, len take suchariky :-), nakoniec som ich aj tak trochu maslom pokvapkala
marianne
@frezia68 pekny tanier:-) babka mala podobny, v inej farbe, hlineny, este niekde na chalupe bude. A toto je vyborny napad, neskusala som takto este a vylet krasny:-)
imko
Prave robim pizzu,tak este nakrajam zemiaky a vyskusam ten recept,vyzeraju mnamky...a som v PP,pred chvilkou som sa vratil z cyklotury,je tu fakt krasne púocasie,slnecno a teplo:)

havino
joj, ale ako fajne nahradia tú nezdravú variantu, ked sa už ozaj nedá odolať chuti, poznám ich chuť milá @kvetinka naša, boli časy, ked môj nediagnostikovaný diabetik, len pečené zemiačky v rúre by jedol a tatárkou si poprskal a ja len z pozdial chute mala a kde tu mu ukradla rovno z plechu, práve tie najtenšie, ako sa mi podarilo nakrájať a len tak chrumkali pod zubami, dobrota veru
frezia68
Ďakujem športovcovi @imko za potvrdenie krásy jesenných Tatier,aj za úsmevný komentár @havinko :-) a súhlasím,najtenšie sú najlepšie .
yogicek
"Stará zaš bandurki?" To bul vikrik kamarata zo sna kedz zašpal v motoru po cesce do roboti. Teľo ho žena karmela zos bandurkami až še mu o nich začalo i šnivac. Chudačisko jeden. Šak som ho i poľutoval. Ale receptik pochvalim bo to lepšejše jak večar pred nocu chrumac dajake sladke somarini no ne? Pejc* davam i kedz ja už teho roku svoj pridel bandurkov vičerpal až až. Ale na druhi rok možno upečem. Teraz aj tak nemam v čem. Maj še šumne.
frezia68
@yogicek : už som še bala,že ňebudze sranda,bo ši tu ňenakuknul.Ľem neodkladaj na dluho a už vobec ňe do kolonky na ňeskoru starobu,bo ku temu treba zuby.Ja na bandurky ňenadavam,bo striedam zos rezňami a znaš jak še cešim,kec vyberam tepšu pečenych bandurok a druhu s rezňami? Šak zdravša varianta,ta ňe?Aj Ta še maj :-)))))
yogicek
V dajakim ženskim časopiše som čital a mam toten članek i odfoceni že zos bandurkov narošne veľki zadek ta ich veľo nežem bo še bojim. Ale neznam či še to tika i chlopov bo to tam nenapisali.:) Polna tepša rizkov ta to už hej. Ale neuveriš ja teho roku žedol iba dva rizki. Ja mam radši na prirodno s dajaku omačku a knedľu. Kedz mam knedľu ta som tak spokojni že na chleba me možeš nacierac.
frezia68
@yogicek :ňever temu,bo postne bandurky a veľki zadek?To ňepasuje.Ale o Tebe je zname,že mušiš mac na taňiru 7 knedle a ešči duplu....a koprova može bic?Mam veľo namraženeho,ta pridz a budze omačka,knedľa budze taka domaca,jaku ši pridal ku tej fajnej "sviečkovej",co bula taka uspešna.Bo chcem vidzec,jak še naciraš na chleba :-))))))))))))
bozulka
Editka musím to vyskúšať podľa teba...už konzumujem tretí balíček kupované Slovakia modré balenie,ale sú aj tie dobré hoci som mala rada v červenom balení,ale teraz ich nedostať kúpiť lebo tam sú vraj bankovky a ja mám obdobie že sa mi žiadajú zemiakové lupienky,tak budú tie tvojezdravšie...:-))
frezia68
@bozulka :tie kupované sú lepšie,lebo nechrumkajú tak (neviem,ako to upravujú),ale domáce zdravšie,tak si vyber :-)
sracz
... nádherná "prehvizdičkovana" práca, milá @frezia68 a výsledný product vhodný aj k vínu, pivu i "ke keřalce". Ditka, kamaláska moja zos PO, pobyt pod Tatrami Ti tíško závidím, no na druhej strane, zo srdca doprajem! P. S.: žena bez brucha, to jak hordov (džbán) bez ucha!!!
frezia68
Milý @sr ácz:tie Tatry by som Ti zo srdca dopriala....možná sa raz dočkáš,ak budeš veľmi chcieť?A ten recept je tak jednoduchý,že si ani hviezdy nezaslúži,ale ďakujem :-) .
babidka
Ja ich volam lenive cipsy :-) Raz som ich tak jedla /skor chrumala / a citila som sa strasne potrestana ...tak som ich hodila naspat do rury aby boli teple , v miske som ich pokvickala domacim roztopenym maslom a prihodila par rozotretych strucikov cesnaku . Boli ovela lepsie a ja spokojnejsia ! Na druhy den som sice mala vycitky svedomia... ale cipsy uz boli zjedene ...:-)
frezia68
Ďakujem za dobrý nápad,milá @babidka ,lebo to roztopené maslo a cesnak beriem.Veď sa mi zdali akési príliš zdravé :-)))