Zemiaková tofu omáčka
Autor receptu: jarbra
Tofu mame velmi radi, pripravujem jedla z nej casto, mam ich vyskusane a osvecili sa ...
kedze ja maso nemusim ... je to najchutnejsia ,, nahrada ,, masa. Obsahuje vysoky podiel
bielkovin bez cholesterolu a s obsahom lecitinu, taktiez obsahuje vapnik a zelezo. Nie vsetci
mame radi tofu a nie vsetci vieme, ako tofu pripravit. Je tolko vela receptov a moznosti,
ako nap. omacky k cestovinam, k zemiakom, mixovane, polievky, salaty, apod. Niektore z
nich najdete aj na mojej stranke.
Postup
- Suroviny, ktore potrebujeme: Mnozstvo si mozte zvolit podla potreby.
- Zemiaky nakrajame na kocky, varime v slanej vode.
- Ked su zemiaky uvarene scedime, nechame ich chvilu odkvapkat, vodu nevylievame, budeme ju potrebovat. Tofu oplachneme nakrajame na kocky.
- Tofu a zemiaky spolu zmiesame, zmixujeme a pomaly pridavame vodu v ktorej sa varili zemiaky.
- Tak pridame olej a chren, (ja som tentokrat dala uz hotovy zo sklenicky, ma vybornu chut), okorenime podla chuti, sol, vegeta, ml.cierne korenie apod.
- Omacku nechame chvilu prevarit.
- Ako priloha moze byt: zemiaky, ryza, cestovina, alebo len s chlebom apod.
DOBRU CHUT!