Zemiaková tofu omáčka

Autor receptu: jarbra

Tofu mame velmi radi, pripravujem jedla z nej casto, mam ich vyskusane a osvecili sa ... kedze ja maso nemusim ... je to najchutnejsia ,, nahrada ,, masa. Obsahuje vysoky podiel bielkovin bez cholesterolu a s obsahom lecitinu, taktiez obsahuje vapnik a zelezo. Nie vsetci mame radi tofu a nie vsetci vieme, ako tofu pripravit. Je tolko vela receptov a moznosti, ako nap. omacky k cestovinam, k zemiakom, mixovane, polievky, salaty, apod. Niektore z nich najdete aj na mojej stranke.

Suroviny

Postup

  1. Suroviny, ktore potrebujeme: Mnozstvo si mozte zvolit podla potreby.
  2. Zemiaky nakrajame na kocky, varime v slanej vode.
  3. Ked su zemiaky uvarene scedime, nechame ich chvilu odkvapkat, vodu nevylievame, budeme ju potrebovat. Tofu oplachneme nakrajame na kocky.
  4. Tofu a zemiaky spolu zmiesame, zmixujeme a pomaly pridavame vodu v ktorej sa varili zemiaky.
  5. Tak pridame olej a chren, (ja som tentokrat dala uz hotovy zo sklenicky, ma vybornu chut), okorenime podla chuti, sol, vegeta, ml.cierne korenie apod.
  6. Omacku nechame chvilu prevarit.
  7. Ako priloha moze byt: zemiaky, ryza, cestovina, alebo len s chlebom apod. DOBRU CHUT!