Slaný koláč

Zemiaková štrúdľa s bryndzou a cibuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
55 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme soľ, 1 vajce, múku a vypracujeme cesto. Položíme ho na potravinovú fóliu jemne vysypanú múkou a jemne posypeme cesto navrchu, aby sa nelepilo na valček. Pomocou neho rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm.
  2. Na masti urestujeme cibuľu dozlatista. Po vychladnutí ju rozložíme po celej ploche od okrajov asi 2 cm a rozmrvíme bryndzu. Pomocou fólie, na ktorej máme pripravené cesto, ho zrolujeme do tvaru štrúdle. Preložíme na papier či silikón na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou a celou rascou.
  3. Pečieme pri 170 °C asi 35 minút. O prepečení štrúdle sa presvedčíme špáradlom. Nesmie na ňom zostať lepkavá vrstva.