Slaný koláč
Slaný koláč

Zemiaková štrúdľa s bryndzou a cibuľou

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 23. mája 2018
Zemiaková štrúdľa s bryndzou a cibuľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
55 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (uvarené)
200 g
2 ks
120 g
 (na posypanie)
1 veľký ks
30 g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme soľ, 1 vajce, múku a vypracujeme cesto. Položíme ho na potravinovú fóliu jemne vysypanú múkou a jemne posypeme cesto navrchu, aby sa nelepilo na valček. Pomocou neho rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm.

  2. 2

    Na masti urestujeme cibuľu dozlatista. Po vychladnutí ju rozložíme po celej ploche od okrajov asi 2 cm a rozmrvíme bryndzu. Pomocou fólie, na ktorej máme pripravené cesto, ho zrolujeme do tvaru štrúdle. Preložíme na papier či silikón na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou a celou rascou.

  3. 3

    Pečieme pri 170 °C asi 35 minút. O prepečení štrúdle sa presvedčíme špáradlom. Nesmie na ňom zostať lepkavá vrstva.

Diskusia k receptu

atulienka
Aj mne sa slinky zbiehajú. Je to jednoduchá ale iste chutná štrúdla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia