Zemiaková roláda

Zemiaková roláda s baby zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť tenkým štrúdľovým cestom.
  2. Jarnú baby zeleninu očistíme a oblanšírujeme v osolenej citrónovej vode. Blanšírovanú zeleninu prudko schladíme. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka a necháme vychladiť. Vychladené zemiaky očistíme a prepasírujeme cez husté sito.
  3. Čierny cesnak prehodíme na rozohriatom masle a odstavíme. Brick cesto vystrieme na potravinársku fóliu, natrieme vajíčkom a navrstvíme prepasírované ochutené zemiaky, uložíme blanšírovanú zeleninu tak, aby sme mali mozaiku, ktorú doplníme čiernym cesnakom.
  4. Všetko precízne zvinieme, natrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 °C 15–20 minút. Z kyslej smotany pripravíme svieži studený dip. Ochutíme soľou, farebným korením a kôprom. Upečený závin natrieme rozpusteným maslom.