Zemiaková roláda
Zemiaková roláda s baby zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15-20 minút na 170 °C |
Postup- Čo je brick cesto:
Je to tenučké cesto,
ktoré sa používa napríklad
v marockej kuchyni.
Môžete ho nahradiť tenkým
štrúdľovým cestom.
- Jarnú baby zeleninu očistíme a oblanšírujeme
v osolenej citrónovej vode. Blanšírovanú
zeleninu prudko schladíme. Zemiaky uvaríme
v šupke v osolenej vode domäkka a necháme
vychladiť. Vychladené zemiaky očistíme a prepasírujeme
cez husté sito.
- Čierny cesnak prehodíme na rozohriatom masle
a odstavíme. Brick cesto vystrieme na potravinársku
fóliu, natrieme vajíčkom a navrstvíme
prepasírované ochutené zemiaky, uložíme blanšírovanú
zeleninu tak, aby sme mali mozaiku,
ktorú doplníme čiernym cesnakom.
- Všetko precízne zvinieme, natrieme vajíčkom
a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 °C
15–20 minút. Z kyslej smotany pripravíme svieži
studený dip. Ochutíme soľou, farebným korením
a kôprom. Upečený závin natrieme rozpusteným
maslom.
|