Zemiaková placka Rosti so zeleninou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. augusta 2013

Takúto placku robievam počas leta často...je to rýchle hotové, veľmi chutné a s kopcom čerstvej zeleninky z mojej záhrady mi to chutí najviac...niekedy ju Zobraziť celý popisTakúto placku robievam počas leta často...je to rýchle hotové, veľmi chutné a s kopcom čerstvej zeleninky z mojej záhrady mi to chutí najviac...niekedy ju posypem strúhaným syrom, inokedy opečenou domácou neúdenou klobáskou..dnes som mala chuť na takúto chudobnú, úplne jednoduchú...

2
porcie
20 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti
štipka
1 PL
1




Postup

  1. 1

    Najprv som si očistila zemiaky...

    Zemiaková placka Rosti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    poriadne som ich umyla a na väčších očkách nastrúhala...

    Zemiaková placka Rosti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej masti a nechala som ju rozohriať...vytlačila som zo zemiakov šťavu a dala na panvicu piecť...upravila som lyžicou na koleso..osolila, posypala štipkou mletého korenia a zakryla pokrievkou, aby sa aj vo vnútri prepiekla...

    Zemiaková placka Rosti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    opekala sa zhruba 10 min z jednej strany...už na tej jednej opečenej strane sa urobila kôrka a pekne sa dala otočiť na druhú stranu..aj z druhej strany som ju posypala soľou a korením..

    Zemiaková placka Rosti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    rozbila do stredu vajíčko, zakryla pokrievkou.. a piekla dalej asi 8 minút...

    Zemiaková placka Rosti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    hotovú placku som uložila na oválnu misu, aby som k nej mohla dať skvelú sezónnu zeleninku...tieto vynikajúce paradajky a uhorky , všetko z mojej záhrady...prajem vám dobrú chuť..

    Zemiaková placka Rosti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a toto je moje letné sídlo, kde veľmi rada oddychujem a aj pracujem...

    Zemiaková placka Rosti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
Rosti robievam pomerne často, aj ako prílohu. Ja nechávam nastrúhané zemiaky odtiecť a po vyžmýkaní vrátim do nich škrobovú usadeninu zo dna misky, zlepšuje to súdržnosť "placky". Super nápad s tým vajíčkom, už viem čo mám dnes na večeru. Ten kútik ti ticho závidím...
radost
@izabella929
siesta v kútiku záhradnom je zaslúžená-ty usilovná naša žena..určite pokoj duše nájdeš-ked vo chvíľke voľna na stoličku si sadneš..pohľad na zeleň očiam sluší..:-)
jedlo jednoduché...chutné...mäso k tomu nie je nutné...
evusik
rosti robievam aj ja aj keď ja ich robievam také maličké ako dlaň, ale to je detail, dôležité je, že je to výborné jedlo... my si ho tiež občas robíme len tak na večeru, ale robím aj ako prílohu k mäsu....
skvelé jedlo si si pripravila a ten tvoj oddychový kútik :-) dala by som si povedať :-)
afataga
take obycajne byva najlepsie :-), len sa chcem opytat, preco davas sol a korenie az na panvici a nezamiesas to rovno do zmesi, s tym skrobom robim presne ako @marianne , skrob je lepidlo :-)
eviana
@izabellka , zemiakové placky môžem vždy a všade... a najradšej ich robím ako Ty - bez múky nahrubo nastrúhané, nech sú krásne chrumkavé... nádherne si placku spravila, úžasným spôsobom zeleninkovým zátiším ju dočančala... no a ten Tvoj kútik - krásny kúsok raja na zemi, minimálne pre Teba, že? :)
venusa
Vyzera to naozaj skvelo. Robievam ich, no piect ich 10 minut je pridlho a to len z jednej strany, ved sa napiju prilis oleja-masti. Zemiaky postruhane su jemne, krehke, netreba ich tolko trapit na panvici.
izabella929
@marianne...veru je tam úplne skvele...)@tiginko ,ja mám svoje domáce zemiaky, mne sa to nikdy nerozpadne, drží aj bez škrobu,,)@rados ť..mäsko bude v nedeľu na obed...mne chutí aj bez mäska, hlavné, že je dostatok zeleninky...@evusik..je to ľahké jedlo, vhodné aj na večeru.-)@afataga..takto to robím vždy, nesolím všetko, mne to nie je bez soli a pečie sa pomaly...@sladkacokoladka..tieto boli vynikajúce...)@eviana...nepou žívam múku, stúrham na hrubo a pomaly sa prepečú..@venusa...pe čú sa preto tak dlho, lebo zemiaky strúham na hrubo a pečiem ich na miernom plameni pod pokrievkou...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)) teším sa, že sa vám páči moje letné sídlo, ktoré mám z dvoch strán vysadené ružami...úplná oáza pokoja.-))
mariamka
chutna placka, a krasny tanier, vajicko dobry napad, tiez to trocha zalepi.. ja davam aj trosku majoranky, len sa lubia napit oleja a potom su tazke, mate na to nejaku fintu? na masti som neskusala.. @izabelka to posedenicko lahodi oku aj dusi, po zasluznej praci zasluzeny relax :))
frezia68
Na keramickej panvici len s trochou masti....s vajíčkom si to vylepšila a to zátišie.....? No,krása :-)
eviana
Izabella929 , veď som písala, že tiež robím ako Ty bez múky a strúham na hrubo, aby boli chrumkavé... takže je mi jasné, že múku nepoužívaš :)
sracz
... nádhera zo všetkých strán, z hora i z dola, milá @izabella929 = milujem všetky varianty a ešte keby som mal k ním liter domáceho čaju z lipy pri Tatušovej vachtárni pod Šarišským hradom, tak to by som už bol v detskom sne a raji o 60 rokov "nazad"!!!
ivan14
Něco takového jsem kdysi objevil v jednom kalendáři vařících mužů. Tam to ale ještě vylepšili - placku po otočení a pokrytí vajíčkem ještě posypali strouhaným sýrem. Nazvali to "bramvajtál" (BRAMbory, VAJíčko, emenTÁL). Dokořenit se dá čímkoliv, grilovací směs, adžika..., navrch třeba i pokapat kečupem. Jednoduché, rychlé, syté.
izabella929
@ivan14 ,pochopiteľne, že chuti sa medze nekladú, každý si dá na placku to, čo má rád.-) ďakujem pekne za milý komentár.-)
strucik
@Ivan14 (7.8.2017 14:24)

Toto poznám, len ja to volám Brumteles. A adžika je korenie, ktoré môže chuť každého jedla len vylepšiť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia