Zemiaková panvička

Zemiaková panvička so strateným vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky opláchneme, osušíme a prekrojíme na polovice, vložíme ich do hrnca s osolenou vodu a varíme domäkka. Bielu špargľu ošúpeme a obvaríme v osolenej vriacej vode. Na panvici opečieme na olivovom oleji zemiaky, pridáme fazuľové struky, špargľu, prihodíme vetvičky rozmarínu, osolíme, okoreníme a prehrejeme.
  2. Stratené vajcia: Do vody v hrnci pridáme ocot a privedieme do varu. Keď začne voda vrieť, zamiešame ju varechou tak, aby vznikol v hrnci vír, do ktorého rozbijeme vajce, žĺtok sa obalí bielkom, k čomu dopomôže aj ocot, ktorý sme pridali do vody. Po pár minútach varenia vznikne v hrnci krehké stratené vajíčko s tekutým žĺtkom vnútri.
  3. Uvarené vajíčko vyberieme z vody a položíme na teplé zemiačky s fazuľou a so špargľu. Môžeme podávať s mladým špenátom, plátkami reďkoviek alebo zapečené so syrom.