Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept)
Autor receptu: maxinka
Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách
pekne uložená, možno
použiť rovnako do obyčajných rožkov ako slanú alternatívu sladkých náplní.
Postup
- Dôkladne umyté zemiaky uvaríme aj zo šupkou do polomäkka. Po vychladnutí pozdĺžne rozkrojíme. Z každej polovice vydlabeme opatrne lyžičkou časť dužiny. Vzniknuté lodičky naplníme pripravenou zmesou. Stačí jednoducho premiešať v miske nakrájanú salámu s nahrubo strúhaným syrom, prelisovaným cesnakom a smotanou. Smotanu použijeme podľa potreby, aby zmes nebola riedka, namiesto šľahačkovej môže byť aj kyslá smotana. Plnku nenavŕšime príliš vysoko, pri pečení sa kopčeky roztečú.
- Navrch uložíme zrolovaný plátok slaniny, prepichneme ho špáradlom.
- Vložíme do trúby vyhriatej na 180 °C. Zapečieme aby zemiaky boli mäkké.
- Podávame ich teplé so zeleninovou oblohou a pivom. Dobrú chuť!