Zemiaková knedľa

Autor receptu: sandri

Notoricky známa príloha, u nás doma najobľúbenejšia verzia knedlíku. Pridávam tento recept preto, lebo je veľmi jednoduchý a pri dodržaní množstiev sa môžete spoľahnúť, že bude taký, aký má byť, nie mäkký ako blatko, nie tvrdý ako ... neviem čo, proste super ....

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vychladené zemiaky uvarené v šupke (najlepšie uvarené predchádzajúci deň) očistíme, nastrúhame na hrubo a pridáme celé vajíčko, krupicu a hrubú múku.
  2. Spracujeme cesto, z ktorého si vytvarujeme knedlík. Ja robím buď väčšie guľky, tie potom na tanieri len prerežem na polovicu alebo valčeky, z ktorých nakrájam kolieska. Dáme ich do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút (presne) od vloženia do vody. Vyberieme .... i podávame :)) Je možné ich variť aj zabalené v utierke alebo potravinovej fólii, ale vôbec to nie je nutné. Ja ich varím priamo vo vode.
  3. V originálnom recepte je detská krupica, ale robila som ich aj s hrubou krupicou, tiež je to super. Do času prípravy som samozrejme nezapočítala varenie a chladenie zemiakov :))