Zelerový šalát z Heľpy

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 11. januára 2012

Recept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, zdravý a hlavne ľahký, keďže namiesto majonézy použijeme biely Zobraziť celý popisRecept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, zdravý a hlavne ľahký, keďže namiesto majonézy použijeme biely jogurt.

60 minút
príprava

Suroviny

1 veľký
3
2-3
2
250 ml
1 čl
1 čl
10 malých kúskov




Postup

  1. 1

    Zeleninu uvaríme v celku (zeler prekrojíme) nie úplne domäkka - potrebujeme aby držala pohromade, neskôr ju budeme strúhať. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

  2. 2

    Všetku zeleninu nastrúhame do šalátovej misky. Uhorky nastrúhame najemno. Pridáme k zelenine a premiešame s jogurtom, sušenými bylinkami, ochutíme soľou korením, horčicou a nálevom z uhoriek. Šalát môžeme konzumovať hneď ale oveľa lepší je odležaný. S majonézovým zemiakovým sa nedá ani porovnať!! :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

alena45
tento šalát-pomazánka vyzerá pre mňa dobre, hlavne preto, že tam nejde majonéza. Vlastne mi chýba doma len ten zeler, to poriešim cestou domov.
nazarboncuk
@alena45 ja majonézové šaláty nemôžem, sú pre mňa veľmi ťažké, ale niekedy mam taku nenormálnu chuť, hlavne na tresku :) že sa idem zblázniť, ale nedá sa lebo viem, že by mi bolo zle :/ toto je fajn alternatíva
alena45
ja keď mám chuť na majonézu si kúpim vieš čo ? Kyslé rybičky v majonéze. A celý pohár zjem len tak s kúskom chleba. Ale, to len tak dvakrát v roku, inak majonézu nemusím.
tatranocka
A musí sa variť tá zelenina ? Neskúšala si surovú,nastrúhanú na jemno ?
mataliptak
Tento šalátik som už velmi dlho hladala , tak som velmi rada , že si ho dala , hned ukladám a vyskúšam ... dakujem :-)
mariena1
vyskušam,zeler v šalate lubim...Ja robieval len zeler a mrkva obe postruhane...
tatranocka
Tak som to skúsila,je to v pohode,výborne chutí a má krásnu štruktúru.Bol trošku problém nájsť zdravý ,krásny zeler,ale podarilo sa.Je to také chrumkavé.Výborné,vďaka.
enss
Ja robievam podobný, ale namiesto jogurtu dám sojolku. Je to dobrá alternatíva pri delenej strave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia