Zelerovo-zemiaková polievka

Zelerovo-zemiaková polievka
Foto: aduskagi
aduskagiAduskagi, recept pridal: 16. februára 2012 15:22Ďalšie jeho recepty

Pridavam recept na nasu oblubenu polievku zo stonkoveho zelera.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

zeler nakrajame na vacsie kusky
Zelerovo-zemiaková polievka - obrázok 1

2

Osupane zemiaky a cibulu nakrajame na male kusky. Rozpustime maslo, pridame trocha salvie, cibulu a zemiaky. Podusime 5 min, pridame zeler a zalejeme polovicou horuceho slepacieho vyvaru/ kto nema slepaci vyvar, moze pouzit aj vyvar z bujonu/. Varime 30 min, na miernom ohni, nezabudame sem tam pomiesat.
Zelerovo-zemiaková polievka - obrázok 2

3

Varechou roztlacime zemiaky, kto ma rad "kasovitejsie" polievky, moze pouzit rucny mixer. Pridame zvysny vyvar a povarime za casteho miesania cca 15 min. Ku koncu dochutime solou, ciernym korenim a troskou nastruhaneho muskatoveho orieska.
Zelerovo-zemiaková polievka - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bejgi, 16. februára 2012 o 18:17
    to je chutná polievočka, ukladám :)


  • sneica, 17. februára 2012 o 08:25
    polievky ja lubim vsetky...:) kk


  • mijaita, 18. februára 2012 o 14:22
    Nemam rada stonkovy celer, ale polevka me zaujala tak jsem uvarila dnes k obedu. S tou salveji je vynikajiciiiiii ! Uz jsem nedala ani orisek, ani bujon. Jen osmazila cibulku, kus celeru a i tya brambory se slaveji na masle, zalila vodou, uvarila, rozmixovala ale nechala kousky. Mam rada kremove polevky, ale do tehle ani smetana nebyla treba, ja je vonava tim maslem.
    @Aduskagi , baaaaaaseeeen! Zařadila jsem mezi NEJ polevky, diky!




  • mijaita, 18. februára 2012 o 14:23
    Editace chyb bohuzel, mozna neni ........


  • aduskagi, 21. februára 2012 o 17:41
    @mijaita som rada, ze polievka chutila :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist