Zelerovo-mrkvová nátierka s vlašskými orechmi

mrnousik - fotkamrnousik, 28. mája 2013
Zelerovo-mrkvová nátierka s vlašskými orechmi
Foto: mrnousik

Vzhľadom na to, že základom správneho stravovania je jesť 5x denne a nevynechávať raňajky, rozhodla som sa, že si toto jedlo oživím chuťami a Zobraziť celý popisVzhľadom na to, že základom správneho stravovania je jesť 5x denne a nevynechávať raňajky, rozhodla som sa, že si toto jedlo oživím chuťami a zdravými surovinami. Pridávam recept na výbornú nátierku, ktorá obsahuje množstvo pomalých sacharidov a zasýti. Určite odporúčam každému, kto sa rozhodol zhodiť do plaviek ako alternatívu na raňajky, desiatu alebo olovrant. Ak viac športujete, tak ako ja, tak do pomazánky si zamiešam drť zo sójového mäsa.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

50 g
50 g
5 strúčikov
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
6-7 ks
1 PL
 neobmedzene
 neobmedzene




Postup

  1. 1

    V prvom rade si nastrúhame zeler, mrkvu a roztlačíme cesnak. Trochu posolíme a pokoreníme. Následne pridáme namleté vlašské orechy (ja ich tiež strúham). Do zmesi pridám dve PL smotany (nie kopcovité, len tak, aby nám to zlepilo suroviny v miske. Výsledok vyzerá ako dole na fotke.

    Zelerovo-mrkvová nátierka s vlašskými orechmi - obrázok 1
  2. 2

    No a čo sa týka servírovania, odporúčam veľa zeleniny čerstvej (rajčina, šalát, redkvička, paprika, atd). Ja si ešte navrch dávam sójové bobuľe, ktoré mávam priebežne uvarené v chladničke. Takáto kombinácia obsahuje približne aj s chlebom okolo 600 kJ, z toho cca 7g bielkovin, 21g sacharidov (tých zdravých, pomalých) a 6g tuku (z orechov a smotany). Pomazánka je najlepšia čerstva, ale pri dobrom uskladnení v sklenenom poháriku od horčice vydrží aj do druhého dňa.

    Zelerovo-mrkvová nátierka s vlašskými orechmi - obrázok 2

Diskusia k receptu

jahodka6064
miesto orechov sa dá použiť aj opražené píniové jadierko alebo macadamové orechy
mrnousik
oprazene oriesky by tam boli najvaac mnam :) ale vzhladom na cholesterol ich tam ja nedavam, lebo mam zvyseny :)
vierutt
Úplne rovnako robím nátierku - ibaže bez zeleru. Ale zeler využívam naozaj často, musím vyskúšať túto Tvoju.
mrnousik
Nie je to zle a surovy zeler odporučam práve kôli jeho vlastnostiam nielen na horne dychacie cesty ale aj na obličky a mocove cesty, hlave pocas leta ked hocico mozeme chytit na kupaliskach.
lusinkab
:-) minule som vykuzlila nieco podobne :-) ale ja som mrkvu uvarila v slanej vode,popucila,nechala vychladnut a pridala k tomu philadelphiu natierkove maslo a na suchej panvici oprazene piniove oriesky,trosku soli a cierneho korenia a cuduj sa svete normalne som ostala prekvapena :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia