Zelerovo-jablková zamatová polievka

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 12. februára 2014

Zeler-jablko-smotanový syr. Nezvyčajná kombinacia, ale prekvapí aj toho, kto nad zelerom ohrna nos. Recept podľa H. Michopulu.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
1
250 g (alebo podobný syr)
2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nahrubo nakrájame a opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájaný celer, orestujeme a zalejeme necelým litrom vody. Privedieme k varu a povaríme 10 minút na strednom plameni, prikryté.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme jablko, odstránime jaderníky a nakrájame na kocky. Vhodíme do polievky a varíme ďalších 10 minút. Posolíme a okorením podľa chuti. Stiahneme z plameňa, primiešame lučinu a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Na tanieri ozdobíme kúskom jablka a nadrobeným plesňovým syrom a podávame s opečeným chlebom. Je to de-li-ka-te-sa! :)

Diskusia k receptu

jamarlen
okamžite ma recept dostal - surovinami, aj prezentáciou. zajtra varíme na večeru- ďakujeme za inšpiráciu a tešíme sa na ďaľšie rcp od teba aj pána Michopulu:)
marianne
a to len tebe budum komentovat ci jako? no nadherne si sa rozbehla
anina6
no super štart hneď na začiatku roka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia