Zelerové hranolky s cesnakovým dresingom

beata123 - fotkabeata123, 25. januára 2017
Zelerové hranolky s cesnakovým dresingom
Foto: beata123

Zdravšia náhrada u mňa obľúbených hranoliek :) Tentokrát s príjemnou sladkastou chuťou zeleru.

15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
 podľa chuti
1 ks
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zeler si očistíme a nakrájame na menšie hranolky. Zmiešame trochu oleja s vybranými koreninami podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, karí a pod.). Hranolky postupne zľahka obalíme v tejto koreniacej zmesi a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Predhrejeme si rúru na cca 220 °C alebo na program gril a pečieme cca 35-40 min. Hranolky môžeme priebežne pootáčať. Keď budeme vidieť, že sú zlatisté, vyberieme ich prípadne aj skôr.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme klasický ľahký dressing. Zmiešame kyslú smotanu (alebo biely jogurt) s pretlačeným cesnakom a mletým čiernym korením. Podávame spolu s hranolkami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

fialka49
Zelerové hranolky mávame často, je to ozajstná pochúťka. Dávam 5*.
evanaaa
Už niekoľkokrát som si povedala, že vyskúšam hranolky z celeru, neviem si predstaviť ich chuť, jedla som len varený, v polievke, veľmi mi nechutil, ale vždy sa prinútim kúsok zjesť, preto som zvedavá, akú chuť majú vypražené.
tiginko
@Evanaaa (25.1.2017 21:58)

pečený celer má podľa mňa úplne inú chuť, tiež mi nechutí varený, ale pečený je fajn. Veď vyskúšaj aspoň kúsok a uvidíš. Dá sa opiecť na olejom potretej panvici, nemusíš hneď zohrievať celú rúru. Odporúčam opiecť do hnedkava. Ja som sa s touto chuťou stretla už pred dlhými rokmi pri nejakom čínskom recepte, kde bol k mäsu pridaný opečený celer a bola som veľmi príjemne prekvapená.
atulienka
Je to naozaj pochúťka, a ako príloha v delenej strave je super. Dávam 5*
evanaaa
@Tiginko , ďakujem za povzbudenie a radu, pre začiatok vyskúšam s polovičkou celeru, ktorá mi zostala, aspoň ho miniem, nech konečne viem ako chutí.
garanco
Ešte som ich nejedla a neviem sa odhodlať na ich prípravu. Pred mnohými rokmi som raz zapekala chlebíky so strúhaným zelerom navrchu a vtedy mi rodina zakázala niečo, čo i len trochu podobné zeleru, robiť. Vyskúšam na panvici, ako to odporúča @tiginko
garanco
@Beata123 (27.1.2017 20:23)

...predsa som sa odhodlala, nakrájala som tenšie pásiky, vypražila som ich na panvici a s tým dresingom boli výborné, manžel zo začiatku ani nevedel odhadnúť, z čoho sú pripravené. Určite ich urobím aj nabudúce!!!