Zelerová šťava

Autor receptu: jozka2

Pitie zelerovej stavy je zaiste kazdemu zname ake ma blahodarne ucinky na nas organizmu.Na zaklade diskusnych prispevkov,ktore som citala pod diskusiou, ktoru pridala @janger k problemom pohyboveho ustrojenstva a zistila,ze mnohe z nas trpia tie iste problem, vdaka artritis,si dovolujem pridat zopar napadov pripravy a uzivania zelerovej stavy.Pitie zeleninovych stiav nema vedlajsie ucinky na organizmus a moze sa pit neobmedzene.No zaiste vsetko s mierou. Zdroj:Raw Vegetable Juices.

Postup

  1. Do 1 L sklenenej flase dame med a stavu z citronov,premiesame, aby sa med aspon z casti rozpustil.
  2. Zelerovu bulvu ocistime, dobre umyjeme,olupeme a spolu s listim a steblom/rapikmi/odstavime a touto zelerovou stavou doplnime do vrchu 1L flasu.,/vodu tam nepridavame/. Dobre uzavrieme a nechame v chlade aby sa med rozpustil/mozno pretriasat/ a jednotlive zlozky prepojili.Drzime v chlade. Pijeme po 2 kalisky/stamperliky/2 x denne pred jedlom. Mozme vypit az 9 l takejto stavy,postupne,potom urobit prestavku.
  3. Na artritis je velmi dobra zelerova stava, Grapefruit.stava,mrkvova stava,spenat.stava,/1:1:1:1/.
  4. Grapefruitova,mrkvova,spenatova stava/1:1:1:/
  5. zelerova,mrkvova uhorkova po 1 diel,cviklova stava 1/4 dielu. Cviklova stava sa musi najprv aspon 3 hod.pred pouzitim odstredit,nechat nezakryta v chladnicke,aby agresivne latky v nej obsiahnute na vzduchu zoxydovali.
  6. Pitie grapefruitovej stavy sa neodporuca pri uzivani liekov.Zvysuje neziaduco ich ucinok. Tak isto sa neodporuca pit grapefruitovu stavu tesne pred,alebo po vypiti ciernej kavy.Odporuca sa az 3 -oj hod.prestavka nakolko stava v spojeni s kavou vytvara tazko stravitelny zhluk v zaludku. Davka cviklovej stavy sa moze postupne zvysit na 1/2 pohara denne nie viac.
  7. Poradte sa so svojim lekarom.