Zelerová polievka

marta2Marta2, recept pridal: 22. októbra 2009 18:18Ďalšie jeho recepty

Polievku uvarím zhruba za pol hodiny.Je to sýte jedlo a dostalo sa ku mne zo zahraničia. Pravda, ja som ho trochu vylepšila. Najlepšia je na druhý deň. Varím ju teda deň vopred, keď čakám nejakú návštevu. Potom si každý tento recept odnesie domov.Má teda

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do studenej vody dáme variť jeden olupaný a rozpolený zeler, varíme ho do polomäkka s kockou zeleninového bujónu. Potom ho vyberieme, dáme vychladiť a porežeme ho na malé kocky.

2

Do tej istej vody dáme variť aj druhý olúpaný zeler, ktorý predtým porežeme na menšie kúsky a ten rozvaríme do mäkka. Počas varenia pridáme soľ a čierné korenie. Ak je druhý zeler rozvarený, ponorným mixérom polievku rozmixujeme. Zahustíme šľahačkovou smotanou, do ktorej rozmiešame solamyl.

3

Anglickú slaninku porežeme na malé pásiky a dáme poopekať na panvicu. Keď pustí masť, pridáme ten prvý - na kocky porezaný zeler. Spolu orestujeme a dáme do vriacej polievky. Toto je vlastne závarka. Polievku dochutíme muškátovým kvetom a pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist