Zelerová polievka

marta2Marta2, 60 ročná žena, Svidník, 22. októbra 2009 18:18
Ďalšie jej recepty »

Polievku uvarím zhruba za pol hodiny.Je to sýte jedlo a dostalo sa ku mne zo zahraničia. Pravda, ja som ho trochu vylepšila. Najlepšia je na druhý deň. Varím ju teda deň vopred, keď čakám nejakú návštevu. Potom si každý tento recept odnesie domov.Má teda

6
porcií
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Do studenej vody dáme variť jeden olupaný a rozpolený zeler, varíme ho do polomäkka s kockou zeleninového bujónu. Potom ho vyberieme, dáme vychladiť a porežeme ho na malé kocky.

  2. 2

    Do tej istej vody dáme variť aj druhý olúpaný zeler, ktorý predtým porežeme na menšie kúsky a ten rozvaríme do mäkka. Počas varenia pridáme soľ a čierné korenie. Ak je druhý zeler rozvarený, ponorným mixérom polievku rozmixujeme. Zahustíme šľahačkovou smotanou, do ktorej rozmiešame solamyl.

  3. 3

    Anglickú slaninku porežeme na malé pásiky a dáme poopekať na panvicu. Keď pustí masť, pridáme ten prvý - na kocky porezaný zeler. Spolu orestujeme a dáme do vriacej polievky. Toto je vlastne závarka. Polievku dochutíme muškátovým kvetom a pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist