Zelerová polievka

marta2Marta2, 58 ročná žena, Svidník, recept pridala: 22. októbra 2009 18:18Ďalšie jej recepty

Polievku uvarím zhruba za pol hodiny.Je to sýte jedlo a dostalo sa ku mne zo zahraničia. Pravda, ja som ho trochu vylepšila. Najlepšia je na druhý deň. Varím ju teda deň vopred, keď čakám nejakú návštevu. Potom si každý tento recept odnesie domov.Má teda

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do studenej vody dáme variť jeden olupaný a rozpolený zeler, varíme ho do polomäkka s kockou zeleninového bujónu. Potom ho vyberieme, dáme vychladiť a porežeme ho na malé kocky.

2

Do tej istej vody dáme variť aj druhý olúpaný zeler, ktorý predtým porežeme na menšie kúsky a ten rozvaríme do mäkka. Počas varenia pridáme soľ a čierné korenie. Ak je druhý zeler rozvarený, ponorným mixérom polievku rozmixujeme. Zahustíme šľahačkovou smotanou, do ktorej rozmiešame solamyl.

3

Anglickú slaninku porežeme na malé pásiky a dáme poopekať na panvicu. Keď pustí masť, pridáme ten prvý - na kocky porezaný zeler. Spolu orestujeme a dáme do vriacej polievky. Toto je vlastne závarka. Polievku dochutíme muškátovým kvetom a pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist