Zelerová polievka

marta2Marta2, recept pridal: 22. októbra 2009 18:18Ďalšie jeho recepty

Polievku uvarím zhruba za pol hodiny.Je to sýte jedlo a dostalo sa ku mne zo zahraničia. Pravda, ja som ho trochu vylepšila. Najlepšia je na druhý deň. Varím ju teda deň vopred, keď čakám nejakú návštevu. Potom si každý tento recept odnesie domov.Má teda

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do studenej vody dáme variť jeden olupaný a rozpolený zeler, varíme ho do polomäkka s kockou zeleninového bujónu. Potom ho vyberieme, dáme vychladiť a porežeme ho na malé kocky.

2

Do tej istej vody dáme variť aj druhý olúpaný zeler, ktorý predtým porežeme na menšie kúsky a ten rozvaríme do mäkka. Počas varenia pridáme soľ a čierné korenie. Ak je druhý zeler rozvarený, ponorným mixérom polievku rozmixujeme. Zahustíme šľahačkovou smotanou, do ktorej rozmiešame solamyl.

3

Anglickú slaninku porežeme na malé pásiky a dáme poopekať na panvicu. Keď pustí masť, pridáme ten prvý - na kocky porezaný zeler. Spolu orestujeme a dáme do vriacej polievky. Toto je vlastne závarka. Polievku dochutíme muškátovým kvetom a pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist