Zelerová polievka so smotanou

redakcia - fotkaredakcia, 29. januára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
2 PL
100 ml
1 ks
5 PL
3 PL
1,25 l




Postup

  1. 1

    Zeler nakrájame na plátky a uvaríme v 1,25 l vody domäkka. Potom ho rozmixujeme a vrátime do vody, v ktorej sa varil. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorou polievku zahustíme a najmenej 10 minút prevaríme.

  2. 2

    Potom polievku dochutíme soľou a korením a pridáme zelené vňate. Odstavíme, vmiešame kyslú smotanu rozmiešanú so žĺtkom a už nevaríme.

  3. 3

    Podávame s osmaženou žemľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia