Zelerová krémová polievka

slasla - bez fotkyslasla, 27. januára 2015
Zelerová krémová polievka
Foto: slasla

Chutná výživná sýta polievka, volám ju detská, lebo ju ma rád môj syn. Vymyslela som ju sama.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
1 ks
hrsť
1 dl
1 ks bez glutamanu




Postup

  1. 1

    Na 4 porcie. Do hrnca dáme asi 1 liter vody, nakrajaný zeler, mrkvu, bujón a varíme. Asi po 15 minútach pridáme za hrst krúpov a kúsok riasy a varíme ešte cca10 min. pod pokrievkou. Ku koncu pridáme smotanu, minutku povaríme a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Dochutíme, servírjeme s krutónikmi. Miesto riasy môžme použiť petržlenovú vňať, ale tú nevaríme. Miesto krúpov môžme dať pšeno a polievka bude bez lepku. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tiginko
to ti teda môžu závidieť mnohé mamičky, keď tvojmu synovi chutí takáto zdravá polievka, môj (na rozdiel od dcéry) vypľúval všetko, čo zaváňalo zeleninou :-) Skús vynechať nabudúce ten zbytočný bujón, môže byť síce bez glutamánu, ale určite sa v ňom skrýva mnoho iných zákerností. Myslím, že mu bude chutiť aj bez toho. Oceňujem riasy, inak wakame samé o sebe voňajú po vegete/bujóne, takže určite na prichutenie stačia
marienka44
@Slasla , práve sa ju chystám robiť. Pridám na zahustenie aj 2 zemaiky variť, samozrejme bez múky. Ja mám morské riasy SUSHI NORI z Číny /pražené/. Neviem, či mám pridať tie riasy, lebo sú pláty čiernej farby určené na prípravu Sushi.
marienka44
Polievočka sa vydarila, veľmi mi chutila. Na tanieri som ju pokvapkala oliv. olejom. Budem ju variť častejšie. Okrem jačmenných krúpkov som pridala aj trochu pohánky, kvôli cievam. Je v nej rutín. Zajtra ju ponúknem dcére a počkám si na jej názor.
1x huck
kaatka
Aj ja skúsim pripraviť, kde prosím zakúpim riasy wakame ? nemám zatiaľ skúsenosť. Ďakujem
jarunka
Mozno uvarim zajtra, mam velky zeler, len este riasy.
jujoska
hej @tiginko nepomylila si si nahodu wakame s kombu? Tie maju vonu maggi, wakame asi nie... :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia