Zeleninový Quiche fotorecept

lusinkab - fotkalusinkab, 30. novembra 2012
Zeleninový Quiche (fotorecept)
Foto: lusinkab

Dnes som sa opäť dala inšpirovať mojou knihou a keďže zase bol jeden z tých dní kedy prišiel na rad recept,čo chladnička dala. Viem,že Zobraziť celý popisDnes som sa opäť dala inšpirovať mojou knihou a keďže zase bol jeden z tých dní kedy prišiel na rad recept,čo chladnička dala. Viem,že je tu dosť veľa receptov na Quiche ale ako som ich prezerala,tak som nenašla recept podobný tomu môjmu. Robila som ho so zeleninou ale každý si môže do neho dať to čo mu chutí.

Suroviny

Cesto:
260 g
1/2 KL
125 g
1 ks
2 KL
1 PL
Plnka:
250 ml
3 ks
125 ml
 (peper)
Ostatné:
 zelená
 obľúbený




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme potrebné suroviny na cesto: múku a soľ preosejeme do misky a pridáme do nej na kocky nakrájane maslo. V ďalšej nádobke si zľahka vymiešame žĺtok,citrónovú štavu a vodu.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomedzi prsty rozmrvíme maslo s múkou na jemnú mrveničku. Do stredu mrveničky urobíme dieru a celú zmes vlejeme do dierky a pomocou nožíka spájame. Spojíme cesto pomocou rúk,ak sa zdá,že je veľmi suché pridáme ešte trošku vody.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dáme na zľahka pomúčenú dosku a hnetieme ešte pár sekúnd,cesto má byť hladké a nelepivé. Z cesta urobíme guľku a jemne ju "spľasneme".Zabalíme do kuchynskej fólie a dáme odpočívať do chladničky na 30 minút.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po pol hodine cesto vyberieme z chladničky,dáme ho medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkáme na cca 4 mm podľa veľkosti formy (moja forma má 23 cm).

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrchnú časť papiera dáme opatrne dole a cesto preklopíme do formy,orežeme boky ak prevysajú a pekne uhladíme. Zakryjeme s kuchynskou fóliou a dáme do chladničky na 15 minút odpočívať a predhrejeme rúru na 200 °C.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Formu aj s cestom vyberieme z chladničky,na vrch dáme papier na pečenie a dáme na ňu závažie (ja som použila spodok z menšej tortovej formy ale môžte použiť aj ryžu alebo fazuľu). Pečieme na 200°C 10 minút,po 10 minútach odstránime závažie aj s papierom na pečenie a pečieme ďalších 10 minút pri rovnakej teplote.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa nám to pečie tak si zľahka vyšľamáme vajíčka so smotanou a mliekom,pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Nastrúhame si nadrobno syr cca 50 g a nakrájame si zeleninu ja som použila polovicu cukety,2 zelené cibuľky a 3 paradajky.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Urobené cesto vyberieme z rúry a naukladáme na ňho cuketu ktorú posypeme syrom,naukladáme paradajky a posypeme so zelenou cibuľkou ......

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ......a zalejeme s našou vyšľahanou zmesou,posypeme s čerstvým rozmarínom a dáme piecť do rúry na 180 °C cca 35 - 40 minút.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Necháme ešte 5 minút postáť vo forme pred tým ako ho z nej vyberieme.Ak nemáte formu s vyberateľným dnom tak ho v nej kľudne môžte nechať.

    Zeleninový Quiche (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marianne
mala som tusaka,ze bude Tvoj,mas ho na zozratie:-),v lete taketo slano-zeleninove kombinacie Quiche zboznujem
damisa
musím povedať, že sa mi zbiehajú slinky, určite cez víkend budem robiť tiež niečo podobné
palokuchki
@Lusinkab , quiche je aj u nas velmi popularna. Robim ju na vela sposobov. Tato tvoja vyzera tiez velmi dobre. Paci sa mi ako si vyriesila zatazenie cesta na zaciatku pecenia.
afataga
no to musi byt dobrota, robis mi chutky pred obedom, mnam :-)
jerica
krásny fotorecept, určite výborný , KK:-)to si nenechám újsť kombináciu so špenátom:-)
mamatata2
Dostala som od priateľky krásnu formu, tak sa teším za každého receptu na Quiche, ukladám aj tvoj a vyskúšam. A dobre som pochopila, že si vydala kuchársku knihu v Austrálii ? Waw, paráda, gratulujem.
lusinkab
Dakujem za mile komentariky :-) @mamatata2 hadam jedneho dna aj knizku vydam ale zatial nie :-),to som dostala na narodeniny knihu Mastering the Art of Baking a mam to ako moju kucharsku Bibliu :-)
nonna
Nádherne spracované, vyfotené, sto-pro chutné, aj zdravé a výborný nápad pridať do cesta citrónovú šťavu. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Ohlasy od mojich kamošov určite budú. Pozdravujem z domoviny Austráliu!
medulienka122
lusinkab, ty sa máš:-)), u vás je leto, zeleninka čerstvá, ale u nás len tie celuloidové paradajky:-( ale ukladám, hádam sa stane zázrak a niekde v ..xy-markete sa niečo nájde...,ale díky za recept, v každom prípade sa zíde...:-)))
lusinkab
Dakujem za pozdrav @nonna a som rada,ze sa ti receptik paci .... posielam veeeela slnecnych dni pre teba na slovensko :-) @izabella929 dakujem :-) @medulienka122 no ja som tak pozerala v lete ked kazdy pridaval paradajkove omacky,leco a tu paradajky boli neskutocne drahe :-( ale ja som si poctivo cez leto vsetky receptiky ulozila a teraz trosku naopak ich pomalicky vytahujem :-),uz len cakam na nejaky chladny den aby som sa do medovnickoch mohla pustit :-)
aroooo
Quich som ešte nerobila a takýto slaný sa mi veru páči, ukladám
lusinkab
@aroooo dakujem :-) budem rada ak vyskusas,mozes si tam pridat cokolvek len chces od maskia az po zeleninu :-)
slawek
Velmi dobry recept a naozaj profesionalna realizacia, tak jedla ako aj fotografii. Uz som nan dostal chut:-).