Zeleninový koláč

mitzy - fotkamitzy, 11. novembra 2016
Zeleninový koláč
Foto: mitzy

Tento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem. V pôvodnom recepte boli špenátové listy, ktoré som doma ale Zobraziť celý popisTento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem. V pôvodnom recepte boli špenátové listy, ktoré som doma ale nemala. Nahradila som si takto špenát pórom a šampiňónmi. Myslím, že akákoľvek zeleninka, ktorá sa dáva bežne napríklad na pizzu bude na koláči chutiť super.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
80 g
125 g
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
2 ks
1 ks
1/2 ks menší
50 g
2 strúčiky
10 g




Postup

  1. 1

    Vymiesime si hladké cesto z múky, vajca, kyslej smotany, zmäknutého masla, soli, kypriaceho prášku. Miesto kyslej smotany môžeme použiť biely jogurt. Cesto na 30 minút ho uložíme na chladné miesto.

  2. 2

    Cesto dáme do vymastenej a omúčenej tortovej formy alebo okrúhleho plechu. Naň navrstvíme pór, paradajky, papriku a šampiňóny. Do oleja si vytlačíme cesnakové struky, pridáme korenie, bazalku a soľ a pierkami nanesieme na zeleninu a huby. Posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť na 30 minút na 200 stupňov do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Pozor na pršteky :) Koláč sa papá teplý no nie horúci.

    Zeleninový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

babura
Robievam aj ja, je fantasticky...múka Kuchenmeister v Tescu.
1x mitzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia