Zeleninovo-hríbové fašírky

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé, čerstvé a chrumkavé jedlo.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú a umytú mrkvu, zeler, zemiaky a hrášok dáme uvariť do malého množstva osolenej vody, zcedíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky obielime a pretlačíme.
  2. Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na troške masla.
  3. Zvyšné maslo zahrejeme na panvici, pridáme múku, premiešame, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, primiešame vajce, parmezán a muškátový oriešok.
  4. Potom pridáme pripravené šampiňóny, uvarenú zeleninu a strúhanku. Ďalej pridáme kurkumu, tymián, podľa potreby osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
  5. Z pripravenej zmesi urobíme fašírky, ktoré obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji ich opražíme.
  6. Podávame s pikantným alebo jemným Ajvarom a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.