Zeleninovo-hríbové fašírky
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé,
čerstvé a chrumkavé jedlo.
Postup
- Očistenú a umytú mrkvu, zeler, zemiaky a hrášok dáme uvariť do malého množstva osolenej vody, zcedíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky obielime a pretlačíme.
- Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na troške masla.
- Zvyšné maslo zahrejeme na panvici, pridáme múku, premiešame, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, primiešame vajce, parmezán a muškátový oriešok.
- Potom pridáme pripravené šampiňóny, uvarenú zeleninu a strúhanku. Ďalej pridáme kurkumu, tymián, podľa potreby osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
- Z pripravenej zmesi urobíme fašírky, ktoré obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji ich opražíme.
- Podávame s pikantným alebo jemným Ajvarom a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.