Zeleninovo-fazuľové ragú
Zeleninovo-fazuľové ragú

Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou

mirkajan - fotkamirkajan, 3. septembra 2019
Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Foto: mirkajan

Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, recept som si upravila - čiže vzniklo niečo, čo Zobraziť celý popisTento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, recept som si upravila - čiže vzniklo niečo, čo sa na pôvodný recept podobá iba veľmi okrajovo...

2-3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks malá
1 ks malá
4 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
cca 300 ml
1/2 ks
3-4 ružičky
240 g konzervovaná (alebo uvarená)
2 ks malá
cca 50 ml




Postup

  1. 1

    Cibule očistíme a nakrájame na drobno. Na 2 PL rozpáleného oleja orestujeme nakrájané cibule, potom pridáme paradajkový pretlak, dijonskú horčicu a mletú údenú papriku, chvíľu orestujeme. Pridáme 1/2 brokolice a pár ružičiek karfiolu rozobraté na menšie kúsky. Zalejeme vývarom, premiešame, necháme zovrieť a dusíme cca 10 minút na miernom ohni.

  2. 2

    Po 10 minútach pridáme do zmesi odkvapkanú fazuľu, osolíme, okoreníme a neprikryté dusíme, aby sa trochu odparila tekutina a omáčka sa zahustila.

  3. 3

    Medzitým si malé cukety aj so šupou pokrájame na kocky a opražíme na oleji v inej panvici. Po opražení presypeme na tanier s kuchynskou papierovou utierkou, aby sme odsali prebytočný olej.

  4. 4

    Do zahustenej omáčky pridáme smotanu, orestovanú cuketu, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou - u mňa nachystané do krabičiek ako obed do práce pre mňa a moju horšiu polovičku.

    Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo, pěkná kombinace surovin!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia