Zeleninové soté s kuracinkou fotorecept

edith - fotkaedith, 9. júna 2014
Zeleninové soté s kuracinkou (fotorecept)
Foto: edith

Každý z nás pozná soté bravčové, hovädzie či hydinové. Ale ja som si zmyslela zeleninové. A ako prílohu som si k nemu udusila kuracie Zobraziť celý popisKaždý z nás pozná soté bravčové, hovädzie či hydinové. Ale ja som si zmyslela zeleninové. A ako prílohu som si k nemu udusila kuracie prsia. Tento recept vznikol úplnou náhodou keď som mala polku kapusty v chladničke a nevedela čo s ňou. Dokonca nasýtil aj moju chlapskú polovičku a nebolo mu k nemu treba žiadnu inú prílohu.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
3-4 strúčiky
1 ks (menšia)
250 g (zmes)
250 g
180 g (čertovská)
200 g cca




Postup

  1. 1

    Ako prvé si na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a bielu kapustu (pražíme za stáleho miešania ) potom ochutíme čiernym korením, soľou a mletou paprikou a petržlenovou vňaťou. Zalejme vodou a necháme po dusiť cca 10-15 min. tak aby kapusta zmäkla ale nebola rozvarená. Potom pridáme zeleninovú mrazenú zmes ( ja som použila zmes s karfiolom a kelom ) a mrazenú kukuricu. Premiešame a necháme dusiť. Keď nám zmes začne vrieť do lejeme zeleninovú tekutú omáčku( ľubovoľnú ) ja som použila kupovanú tvz. čertvoskú zel.omáčku a paradajkový pretlak. Ak treba dochutíme .

    Zeleninové soté s kuracinkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia sme si očistili a narezali na tenké filety. Z každej strany sme filety namočili do vegety, čierneho korenia a trocha hladkej múky. Na rozpálenom oleji ich sprudka opražíme z oboch strán. Keďže sme prsia narezali na filety, ktoré sú tenké, tepelná úprava trvá naozaj len chvíľku ( cca 5 min. )

    Zeleninové soté s kuracinkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto spolu všetko naservírujeme na jeden tanier. Prajem dobrú chuť

    Zeleninové soté s kuracinkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Ako nápad sa mi to páči, len dám menej surovín do toho soté, to, čo mne spolu ladí. Kapusta tam určite bude:-)
1x edith
boxik
Pekné jedlo , len by som pred mrazenou zeleninou najmä v tomto jarnom období uprednostnil v maximálnej miere čerstvú zeleninu až potom môžu vyniknúť všetky jej chute.
3x boxik, dss a edith
edith
To je pravda...čerstvá by aj lepšie vynikla a plánujem si to s ňou aj najbližšie spraviť :-)